donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

Zilver en brons voor Andelo tijdens toestelfinale

22 april 2013 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Afgelopen zaterdag was een drukke dag voor de turnsters van gymvereniging  C.G.V. Andelo. Het (pré-)instapteam turnden in Ridderkerk hun tweede turncompetitie en turnsters Nina Wyatt en Femke ter Schure mochten uitkomen tijdens de toestelfinale van Zuid-West Nederland in Zundert.

Femke ter Schure had zich geplaatst op drie toestellen. Ze begon op brug, maar liet hier wat steken vallen. Op balk en vloer herpakte ze zich echter goed. Met een 10.300 viel zij op balk net buiten de prijzen. Op vloer heeft zij zichzelf overtroffen en behaalde een 11.050. Helaas was het deelnemersveld te sterk en was dit mooie cijfer niet voldoende voor een podiumplaats.

Lastig
Nina Wyatt had zich geplaatst op alle vier de toestellen. Op sprong en balk werd het lastig voor de junior turnster. Met een val van balk kwam zij op dit toestel niet hoog in het klassement. Op brug draaide Nina een mooie oefening die werd beloond met een 10.950. Ze behaalde hiermee een bronzen medaille op dit toestel. Op vloer behaalde de turnsters zelfs een 11.450. Dit was goed voor een zilveren medaille.

Het (pré-)instapteam komt uit in de nieuwe oefenstof van 2013 op niveau D2. De nog jonge turnsters turnden voor de tweede keer in Ridderkerk. Jenna Kant draaide een mooie wedstrijd, met een 12.550 op balk. Ook Deborah den Hartog liet zien dat zij op balk sterk is. Zij turnde hier voor het eerst een uitstekende rol voorover. Uiteindelijk behaalde het team een mooie derde plaats. (Foto Nyna Wyatt - Andelo)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.