zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Dokter Tinus zet Wenswater even aan de kant

22 april 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De vaas met water uit de Afgedamde Maas waaraan mensen een wens mee kunnen geven, is verplaatst naar de Landpoortstraat. De vaas stond eerst voor het brocantewinkeltje Oude Liefde in de Hoogstraat, maar moest wijken voor de televisieopnamen van Dokter Tinus.

Dokter Tinus heeft een heel stuk Hoogstraat nodig als decor. De vaas is te kwetsbaar om er steeds me heen en weer te sjouwen. Daarom is ervoor gekozen het water een nieuwe plaats te geven. Hij is gemakkelijk te vinden in het voortuintje van Landpoortstraat 2. (Het Kontakt)

Respect
Woerkummer Jos Korthout is de inspirator achter deze diepzinnige actie. Bij de vaas ligt een toelichting die wat vertelt over het belang en de eigenschappen van water. In vroeger tijden werd water heel belangrijk en zelfs heilig gevonden en was de zuiverende en genezende werking bekend. Jos Korthout: "Tegenwoordig gaan we er al te achteloos mee om. We vervuilen het, verwarmen het, putten het uit, varen erover, vissen eruit, bevloeien het land ermee en na bereiding drinken we ervan. Het wordt tijd dat we weer opnieuw gaan realiseren hoe belangrijk water is en hoezeer water ons respect verdient."

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.