donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Altena Friet doet het goed in AD Friettest

20 april 2013 (door AalburgNet)

WERKENDAM / VEEN - Een tien kreeg Jack Snack uit Den Haag voor zijn porties. Hij is winnaar. buiten kijf. Maar ook in het Land van Heusen en Altena weten ze prima wat friet bakken is. De AD Nationale Friettest 2013 is afgerond en de resmultaten zijn bekend. 129 'patatbakkers' door heel Nederland werden bezocht door het consumentenpanel van het Centrum voor Smaak-onderzoek, CSO en evenzoveel porties frites werden gekeurd.
Ook Werkendam en Veen deed het panel aan. De jury vertrok daar met een prima smaak in de mond...

Hoog smaakgehalte
Cafetaria Marco aan de Hoofdstraat in Werkendam behaalt een achttiende plek in de AD Friettest. De jury geeft een mooi cijfer: 8.5 en noteert: "Klein bedrijf waar alles op de vierkante meter moet gebeuren. Maar friet bakken kunnen ze. Krokant van buiten, zacht van binnen. Hoog smaakgehalte. Beslist een aanrader."

Lekker krokant
Snackbar Le Clerque van eigenaar Gerard Klerk, aan de Groeneweg in Veen scoort ook goed. Ook een 8,5. Met een negentiende plaats klinkt het juryrapport lekker: 'Eigenaar wil met zijn ‘handgesneden verse friet’ graag meedoen. En het moet gezegd, hij levert een prima friet af. Goed van kleur en lekker krokant. Ook op smaak in orde.'

Beide deelnemers zullen ongetwijfeld smullen van dit resultaat...

KLIK hier voor de hele test...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.