donderdag 25 april 2024

En VV Woudrichem is kampioen...

20 april 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - VV Woudrichem is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de 4e klasse E door een 1-2 winst op Brakel. Woudrichem komt door de winst volgens jaar uit in de derde klasse.

Honderden Woerkummers reisden zaterdag met de veerdienst af van Woudrichem naar Brakel om de wedstrijd mee te maken. Het werd een spannende middag, al vanaf de eerste minuut. In de eerste minuut een bal op de lat boven de Woudrichemse keeper, gelukkig blijft het doel schoon. Toch blijven de lange uithalen van Brakel met de steun van wind in de rug een gevaarlijk wapen. De Woudrichemse keeper weet een aantal keren het gevaar te bezweren maar in de 28e minuut moet ook hij capituleren. De corner van links wordt door Arjan v.d.Werken met een simpele voetbeweging in de korte hoek gedrukt. 1 – 0.
Dan in de 38e minuut een handsbal binnen de 16 meter van Brakel.  Scheidsrechter Piket uit Dordrecht, wijst resoluut naar de stip. Echter werd de penalty te zacht ingeschoten en kon de Brakelse keeper de bal uit het doel houden.

Wachten
Als de rust aanbreekt zie je de supporters van Woudrichem onrustig worden. Het zou toch niet waar zijn... Woudrichem moet lang wachten in de tweede helft. Pas in de 85e minuut wordt het 1-1. Direct daarna wordt de druk verhoogd en alles wat Woudrichem een warm hart toedraagt begint te joelen en te schreeuwen. In de derde minuut van de extra tijd wordt de bal nogmaals de diepte ingewerkt. Er ontstaat een scrimmage voor het Brakelse doel , maar toch, de bal gaat over de lijn 1-2 voor Woudrichem. Het gebrul dat dan losbreekt is met geen pen te beschrijven.

Kampioenschap
Direct na de aftrap fluit de scheidsrechter af en wordt het veld ingenomen door de meegereisde supporters. Het kampioenschap is binnen na 43 jaar. De spelers krijgen de medaille omgehangen en de tegenstander vormt een erehaag bij het verlaten van het veld.
Terug in Woudrichem staat op D'n Bol de platte kar te wachten voor een rondrit door Woudrichem. Het feest gaat door tot in de kleine uurtjes.