woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Op de pedalen voor Duchenne

20 april 2013 (door WoudrichemNet)

ALMERK - Van 15 tot en met 21 september 2013 gaan vier mountainbikers fietsen om geld in te zamelen voor het goede doel. Ze doen met hun team ‘Fighters for Duchenne’ mee aan de sponsortocht Duchenne Heroes om een baanbrekend onderzoek naar de spierdystrofie van Duchenne mogelijk te maken.

De tocht duurt zeven dagen waarin 700 kilometer overbrugd moet worden via etappes door vier landen. Duchenne Heroes 2013 start in Frankrijk en gaat via de Ardennen naar Nederlands Limburg om in Nijmegen te finishen.

Elbert van Bijnen uit Almkerk, Eline Duister uit Eethen, Paul Schuttel uit Wilnis en Teus van Heukelum uit Andel staan in september aan de start. Samen met Deborah Kant als teambegeleidster en chauffeur Koos Ottevanger vormen zij het team ‘Fighters for Duchenne’. Behalve dat mountainbiken een grote hobby van ze is, willen zij net als twee en drie jaar geleden zoveel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen Duchenne. In hun familie of kennissenkring ervaren zij van dichtbij hoe het is om te leven met deze slopende spierziekte.

Benefietavond
De helden zijn volop in training en hebben al verschillende sponsors gevonden. Maar ze willen meer. Eén van de acties die ze op touw hebben gezet is een benefietavond in de Xinix in Nieuwendijk op 10 mei in samenwerking met coverband Foolish Games. Kaartjes kosten 10 euro, aanvang is 22.00 uur, maar de deuren gaan al om 21.00 uur open.

Degene die een steentje bij wil dragen, kan het team sponsoren via de website: www.duchenneheroes.nl team ‘FightersforDuchenne’. (Redactie Woudrichem.net: Gaby v.d. Kruit)

Zie ook de Agenda op Werkendam.net

Lees meer over:

Duchenne Almkerk pedalen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.