vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Vlaggen: hoe zit dat ook alweer

20 april 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Veel inwoners van Woudrichem hebben aan de muur of in de tuin een vlaggenmast voor het hijsen van de Nederlandse vlag. De rood - wit - blauwe vlag is het symbool van de eenheid en de onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden. Rond bijzondere gebeurtenissen waarbij de Nederlandse vlag mag worden gehesen bestaan allerlei vragen. Zeker ook met de komende troonswisseling op 30 april in het vooruitzicht, de dag waarop de abdicatie is gepland van koningin Beatrix der Nederlanden en de inhuldiging van haar oudste kind prins Willem-Alexander als nieuwe Koning der Nederlanden.

Vlaggen
Onder DEZE LINK informeert de redactie van Stedennet Altena op Aalburg.net u over de regels rond vlaggen. Deze regels zijn gebaseerd op de instructies van het ministerie van Binnenlandse Zaken aan lagere overheden, zoals gemeenten en provincies.

Advies
Voor burgers zijn er in principe geen verplicht voorgeschreven regels voor het vlaggen. Wel zijn er een aantal fatsoensregels. Geadviseerd wordt wel zoveel mogelijk de beschreven regels te volgen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.