maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Dode hoek-stickeractie Altenagemeenten

19 april 2013 (door WerkendamNet)

ALTENA - De gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam besteden extra aandacht aan de dode hoek door een stickeractie voor vrachtauto’s. Dinsdag 23 april zullen er op gemeentevrachtwagens van de gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam dode hoek stickers aangebracht worden. 

De stickeractie vindt plaats op basisschool De Akker in Werkdam (parkeerplaats bij Goezate, de Doktershoek en Keijzersgulden).

Verkeersdoden Brabant
De dodehoek stickeractie maakt onderdeel uit van de verkeersveiligheidscampagne 'Help Brabant mee op weg naar Nul verkeersdoden'. Dat is een gezamenlijk initiatief van de provincie Noord-Brabant en scholen, ondernemers, overheden, politie, Veilig Verkeer Nederland, (sport)verenigingen en de verkeersdeelnemers zelf.

Dode hoek
Ondanks diverse maatregelen gebeuren er nog steeds dode hoek ongevallen. In Nederland vallen jaarlijks gemiddeld twintig doden en veertig tot vijftig zwaargewonden als gevolg van dode hoek ongevallen. Het grootste deel van de slachtoffers is fietser. Ongeveer tweederde van de dodehoekongevallen gebeurt aan de voorzijde of rechtervoorzijde van de vrachtauto en eenderde aan de rechterzijkant van de vrachtauto.

Lees meer over:

Altena dode hoek stickeractie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.