dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Starterslening akkoord door gemeente Aalburg

18 april 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - De gemeenteraad van Aalburg heeft dinsdag 16 april unaniem ingestemd met starersleningen. ChristenUnie Aalburg is blij met de regeling om starters te ondersteunen.

De gemeenteraad van Aalburg heeft dinsdag 16 april ingestemd met een regeling voor starters. Er wordt geld gestort in een speciaal startersleningsfonds. Het bedrag wat de gemeente stort is 120.000 euro. Het Rijk verdubbelt deze bijdrage. In totaal is er 240.000 euro beschikbaar. De voorwaarden van de regeling worden door de gemeente bekend gemaakt. De SVN zal de leningen beheren en daar kan ook informatie worden aangevraagd.

Blij
ChristenUnie Aalburg is blij met het fonds. Wij zetten ons al langer in voor starters. Het zijn moeilijke omstandigheden voor starters met terughoudende banken en relatief hoge woningprijzen in Aalburg. "Deze startersleningen kunnen woningen in Aalburg bereikbaar maken en zo ook voorkomen dat jongeren wegtrekken uit de gemeente. Wij zullen de ontwikkelingen rond het ronds nauwgezet volgen", aldus de partij op haar  webblog.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.