donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Vandaag gaat webcam beverburcht online

17 april 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De webcams in en rond de beverburcht zijn geplaatst en getest. Vanaf vandaag gaan de webcams in de Biesbosch online. Op die manier is het dagelijkse leven van een beverpaar goed te volgen.

Aanleiding voor de bevercam is het vijfentwintigjarige jubileum van de soort in Nederland. Een kwart eeuw geleden werd de bever in de Biesbosch opnieuw geintroduceerd, nadat deze door bejaging uit ons land was verdwenen. Met de webcams wil Staatsbosbeheer bezoekers laten mee kijken hoe bevers in de natuur leven en hoe fascinerend het dier is.

Sporen
Een bever in het wild spotten is niet eenvoudig. Sporen van het dier zijn wel vaak terug te zien in het gebied. Via de webcams kunnen kijkers nu dus meegenieten van het leven van de bever, dat anders verborgen blijft. De drie camera’s staan in twee burchten in een afgesloten gedeelte bij het Biesboschcentrum in Dordrecht. Er zijn ruim 100 burchten in de Biesbosch.

Op 19 juni is er een bever-safari vanuit Hank (Vissershang).

  • KLIK HIER voor de speciale website Volg de Bever... (Foto Biesbosch)

UPDATE: Vanmiddag gaan de camera's LIVE...
Let op: het duurt even voordat de camera's geladen zijn, maar dan verschijnt er wel beeld. Voorlopig zien wij alleen een kikker. Ook leuk...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.