donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Maaswater wordt Wenswater door bezinning

16 april 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Aangedaan Maaswater wordt Krachtig Woerkums Wenswater. Op 12 april is op de bank voor het Brocantwewinkeltje "Oude Liefde" op de hoek van de Hoogstraat en de Kerkstraat een hoge vaas geplaatst, met daarin uit de Afgedamde Maas geschept rivierwater. Deze vaas blijft daar voorlopig staan tot aan de Dag van de Stilte op 28 oktober. Woerkummer Jos Korthout is de inspirator achter deze diepzinnige actie.

Bij de vaas ligt een toelichting die wat vertelt over het belang en de eigenschappen van water. In vroeger tijden werd water heel belangrijk en zelfs heilig gevonden en was de zuiverende en genezende werking bekend. Jos Korthout: "Tegenwoordig gaan we er al te achteloos mee om. We vervuilen het, verwarmen het, putten het uit, varen erover, vissen eruit, bevloeien het land ermee en na bereiding drinken we ervan. Het wordt tijd dat we weer opnieuw gaan realiseren hoe belangrijk water is en hoezeer water ons respect verdient."

Verbetering
De Japanse onderzoeker Dr. Masaru Emoto ontdekte dat water informatie kan opnemen en onthouden. Hij ontdekte dat toen hij foto's maakte van bevroren water, waarbij zich ijskristallen vormden. Bij bevriezing vormt schoon water mooie kristallen. Bij vuil water vormen zich geen, of lelijke kristallen. Op vallend is het, dat wanneer goede woorden of gedachten over het water worden uitgesproken, zich ook mooie kristallen vormen. Aangetast water kan daardoor zelfs herstellen. Maar lelijke woorden vormen ook misvormde kristallen en vervuilen het water dus evenzeer als giftige stoffen dat doen. "Aangezien wij zelf voor 70% uit water bestaan, wordt duidelijk dat schelden wel degelijk meer kwaad kan aanrichten dan slaan. Het Maaswater heeft veel meegemaakt onderweg vanaf de bron naar Woudrichem. Het is hier in niet al te beste conditie. Gelukkig zuiveren we afvalwater zoveel mogelijk, voordat het op de rivier geloosd wordt. Er is nog veel verbetering nodig. Dat kan door zo duurzaam en milieubewust mogelijk te leven."

Bijdrage
Korthout: 'Ik nodig iedere voorbijganger uit om op een speciale manier ook op spirituele manier een goede bijdrage te leveren. Spreek een goede wens, spreuk of gebed over dit water in de vaas uit. Daarmee wordt het water hersteld en verrijkt. De uitspraak kan ook in het schriftje genoteerd worden dat erbij ligt."

Op de Dag van de Stilte, op 28 oktober, zal het water terug in de rivier gegoten worden. Aldus verspreidt dit verrijkte water zich door de rivier en zal het verder naar Zee afvloeien.

Column
Woudrichem.net
plaatst met enige regelmaat ook columns van Jos Korthout, zoals op dit moment deze: De Vredesvlag
Voor wie Jos Korthout niet kennen: hij runt een eigen praktijk voor sociaal pedagogische hulpverlening: www.korthouthulp.nl en is tevens levenscoach, relatiemanager, meditatieleider én stadsgids.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.