donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

RTL: 'Altena heeft vier probleemgroepen'

15 april 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - Criminele jeugdbendes blijken heel lastig aan te pakken. In een paar jaar tijd zijn er zelfs tientallen nieuwe bendes bijgekomen, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws dat op 15-4 werd uitgezonden. Wie de site van de zender bezoekt, ziet dat in Altena vier problematische jeugdgroepen actief zijn, dat wil zeggen 'overlastgevende' en 'hinderlijke' groepen. Aalburg kent de meeste overlast volgens de cijfers.

De gemeente Aalburg spant de kroon met drie storende jeugdgroepen, Werkendammers hebben last van één groep en in Woudrichem is het rustig. Daar is geen overlast door groepen jeugd. Aalburg komt met een score van 11,2 per gemiddeld aantal inwoners hoger uit dan het landelijk gemiddelde van 3.2. Werkendam blijft er onder met het getal 2 als gemiddelde per 10.000 inwoners. Woudrichem dat geen hinderlijke groepen kent, noteert ook hier uiteraard 0. De groepen staan nog niet te boek als crimineel.

Groepen
'Hinderlijke groepen' maken zich vooral schuldig aan vernielingen en overlast op straat. In 'overlastgevende groepen' zijn criminele jongeren actief, die bijvoorbeeld in drugs handelen of inbraken plegen. In criminele groepen en bendes houden vrijwel alle leden zich bezig met misdrijven, waaronder  overvallen, straatroven en inbraken.

Samenwerking
Op de RTL-site valt te lezen: "Minister Opstelten van Veiligheid beloofde de criminele jeugdbendes van straat te halen, maar die belofte kan hij niet waarmaken. 'Ik wil wel zeggen dat ik de doelstelling niet gehaald heb, maar ik ben wel op de goede weg,' aldus Opstelten tijdens de uitzending van RTL Nieuws. Het oprollen van jeugdbendes blijkt bovendien helemaal geen prioriteit bij politie en Openbaar Ministerie. En dat terwijl de minister dit tot topprioriteit verklaarde. Toch benadrukt Opstelten dat er meer gebeurt dan voorheen. De overlast in wijken is verminderd en er zijn wel degelijk ook tientallen bendes opgerold. Ook is de samenwerking tussen organisaties beter." (RTL Nieuws)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.