zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Fietspad Meerstraat-Kromme Nol gaat er komen

15 april 2013 (door AalburgNet)

AALBURG -  De gemeente Aalburg en de provincie Noord-Brabant hebben overeenstemming bereikt over de aanleg van een fietspad tussen de Meerstraat en de Kromme Nol. De gemeente gaat het fietspad in 2013 aanleggen, op kosten van de provincie. Een lang gekoesterde wens van de gemeente en de inwoners gaat hiermee in vervulling.

In 2006 heeft de provincie de zogenaamde ‘koude oversteek’ tussen de Meerstraat en de Bosseweg gesaneerd. Deze maatregel was een onderdeel van het structureel onderhoud en duurzaam veilige inrichting van de N283. De Meerstraat was hiermee een doodlopende weg geworden.

In het plan was het doortrekken van de Meerstraat als fietspad naar de Kromme Nol niet opgenomen. Fietsers bleken echter zeer hardnekkig te zijn in het oversteken, ook al was de oversteekfaciliteit verdwenen. De provincie besloot vervolgens om toch een fietspad aan te leggen tussen de Meerstraat en de Kromme Nol, ook al was dat aanvankelijk niet de bedoeling.

Verlanglijstje
Het realiseren van een fietspad tussen de Meerstraat en de Kromme Nol stond al lang op het verlanglijstje van de gemeente en de dorpsraad van Genderen. Het is goed voor de verkeersveiligheid. Ook wordt een aantrekkelijke fietsverbinding gerealiseerd en een oude verbindingsweg in ere hersteld.
Voor het werk moet nu eerst een bestek worden geschreven, dat daarna aanbesteed kan worden. De gemeente streeft naar uitvoering in juni/juli 2013. De aanleg neemt circa acht weken in beslag. De definitieve planning kan pas worden opgesteld na de aanbesteding en gunning van het project, als bekend is welk bedrijf het werk gaat uitvoeren. De kosten van het fietspad zijn geraamd op € 140.000.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.