vrijdag 19 april 2024

Heren 1 Voltena op koers voor kampioenschap

15 april 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen zaterdag speelde Voltena heren 1 misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. In Ameide werd gespeeld tegen het jonge en sterke AVVA. Tegelijkertijd speelde in Aalst, Podarwic tegen Sliedrecht Sport. Sliedrecht Sport stond op gelijke hoogte met Voltena, maar verloor afgelopen zaterdag met 4-0 van Podarwic. De taak voor Voltena was om punten te pakken in Ameide. AVVA was getergd om van Voltena te winnen.

Voltena begon met de volgende opstelling: Bjorn Wansink en Marcel Kamminga als buitenaanvallers, Rik Kamminga als diagonaal, Jacco Bouman als spelverdeler, Huib de Visser en Arjen Kieboom als middenaanvallers. Voltena begon zwak aan de wedstrijd, wat de verdienste was van AVVA. De mannen uit Ameide zette gelijk veel druk met de aanval. Hiernaast probeerden ze het sterke midden van Voltena te ontregelen. Dit lukt in eerste instantie goed. Jacco Bouman en Huib de Visser hadden moeite om elkaar goed te vinden, AVVA profiteerde hiervan. Toch liep het qua stand vrijwel gelijk op. Op de belangrijke momenten maakte Voltena echter onnodige fouten. Waardoor het leek of Voltena meer tegen zichzelf stond te spelen dan tegen AVVA. Voltena kreeg aan het einde van de set genoeg mogelijkheden om de set naar zich toe te trekken. AVVA liet zich echter niet verrassen en won de set.
De tweede set kende voor Voltena een ongelukkig verloop. AVVA had veel vertrouwen opgedaan in de eerste set, ze roken bloed en wilde de wedstrijd zeker winnen. Voltena moest zich herpakken na het verlies van de eerste set. Dat lukte niet goed. Rik Kamminga probeerde in het veld iedereen te motiveren en wist in de verdediging veel te pakken. Echter de passes van Voltena liepen niet goed. Om het team te versterken werd Rene Versteeg voor Bjorn Wansink in het veld gebracht. Hoewel het team opleefde van deze wissel, kon de wedstrijd toch niet gekeerd worden. De aanval van Voltena was te onregelmatig om AVVA in de problemen te brengen. Vrij gemakkelijk werd de tweede set gewonnen door AVVA. Alles leek erop dat AVVA de klus geklaard had.

Diagonaal
Bij Voltena werd besloten om Bjorn Wansink op de diagonaal te zetten en Rik Kamminga als buitenaanvaller te laten spelen. Hetgeen in de wedstrijd erg goed uitpakte. De passes kwamen beter aan bij Jacco Bouman. Ook Huib de Visser had zichzelf hervonden en wist met enkele keiharde ballen AVVA te laten voelen waarom Voltena voor het kampioenschap gaat. De rollen waren omgedraaid in het veld. De toeschouwers op de tribune voelde hoe de wedstrijd zich kantelde ten gunste van Voltena. Een sterke servicebeurt van Arjen Kieboom zorgde voor een riante voorsprong in de set. Voltena wist de derde set te winnen.

De vierde set was wederom weer erg spannend. AVVA wist wat ze te doen stond. De mannen uit Ameide vochten als leeuwen, maar Voltena toonde zijn ware gezicht en speelde sterk. Marcel Kamminga speelde bijna foutloos en wist enkele onmogelijk ballen nog te scoren. Naar het einde van de set werden beide teams steeds fanatieker. Voltena had echter de rust om degelijk te blijven spelen. Zo werd de vierde set gewonnen.
De vijfde set moest beslissing brengen in deze titanenstrijd. Voltena stond aan het begin van de vijfde set gelijk achter. De ballen vielen ongelukkig aan de kant van Voltena. De mannen lieten hun hoofden echter niet hangen, maar geloofde in de overwinning. De aanvallers van Voltena wisten inmiddels het blok van AVVA goed te ontregelen en konden makkelijker scoren. Dit was de verdienste van Jacco Bouman die steeds beter wist te variëren.
Net als in de vierde set viel Wouter van Dijk, enkele malen goed in voor Huib de Visser. Wouter van Dijk was vooral sterk in de verdediging en wist Voltena weer een stap dichter bij de overwinning te brengen. Voltena geloofde nu helemaal in winst. Op volle kracht ging Voltena voor de overwinning. Op mentaliteit en kracht werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen. Ze werd een set-stand van twee tegen nul omgebogen in een 2-3 winst.

Voltena staat nu bovenaan met een voorsprong van drie punten op de nummer twee. Aanstaande vrijdag kan Voltena in Werkendam kampioen worden tegen Fusion. Voltena heren 1 op volle koers voor het kampioenschap!