donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Koos Verweij oppermachtig in Almkerk

15 april 2013 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De stratenloop in Almkerk heeft bewezen een zeer goede aanvulling te zijn voor het  Altena Road Circuit. Een enthousiaste organisatie van het Roparunteam Almkerk, een fantastisch entourage bij de Golfclub, een mooi parcours en goed loopweer waren de ingrediënten voor een mooie loop.

Nadat een kleine vijftig jeugdlopers hun wedstrijden gelopen hebben staan bijna 100 senioren klaar voor hun 10km met daarbij sterke lopers. Binnen een kilometer laat Koos Verweij van DAK Drunen zien dat hij niet van een langzame wedstrijd houdt en neemt het initiatief. Niemand is in staat hem te volgen en kort achter hem lopen Nabil Karimi, de winnaar van Sleeuwijk Paul Visser en de jeugdige Carliho Suijkerbuijck in een groepje.
 Verweij toont in de rest van de wedstrijd zijn klasse en breidt zijn voorsprong alleen maar uit. Hij bereikt de golfclub na 32.33 minuten en wordt overall- en winnaar bij de Master 35. Achter hem laat Karimi van Typhoon uit Gorinchem zien dat de stijgende lijn in zijn prestaties duidelijk aanwezig is en wordt tweede in de wedstrijd en winnaar bij de senioren op een halve minuut van Verweij. Paul Visser stabiliseert zijn derde plaats overallen wordt tweede senior. Uit de achterhoede is Thijmen Schouten opgerukt naar de derde plaats bij de senioren hij blijft Suijkerbuijck 3 seconden voor.

Dame
Bij de dames neemt Ciska Hensen direct de leiding. Zij is van DAK Drunen en finisht als eerste in de snelle tijd van 39.03 minuten. De regioatleten kunnen prima mee en Dussenaren Gerard Lensvelt en Sjaak Hofmans vallen net naast het podium en worden beide vierde in hun klasse.

De  volgende wedstrijd in het running center circuit vindt plaats in Woudrichem op donderdag 23 mei. Voor alle uitslagen kun je terecht op www.altenaroadcircuit.nl (Foto Runnersfoto)

Lees meer over:

stratenloop Almkerk koos verweij
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.