dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Altena

Twee keer goud, een keer zilver voor Andelo

13 april 2013 (door WoudrichemNet)

 

GIESSEN - Vandaag (zaterdag 13-4) werden door gymvereniging C.G.V. Andelo, bijgestaan door De Zilvermeeuw, de springwedstrijden van Rayon Dordrecht gehouden in sporthal De Jager in Giessen.  Andelo had zich ingeschreven met twee teams om deel te nemen.

Het team Jeugd E-Niveau, bestaande uit Fern Kant, Kiara de Kock, Eline Kanters, Deborah den Hartog, Louise van Drunen, Jenna Kant en Rosalie 't Lam kwam uit op vier verschillende toestellen.  Op trampoline lieten zij zien te beschikken over voldoende sprongkracht. De sprongen waren erg hoog en de turnsters werkten stuk voor stuk netjes. Deborah liet zelfs aan de jury zien dat zij zelfstandig een hurksalto voorover kan maken. Op dit toestel behaalde Andelo dan ook een tweede plaats.

Op het toestel kast, met plank ervoor, werden sprongen gemaakt die voor de meeste meisjes erg pittig bleken. Toch wist Andelo met een 8,33 een eerste plaats te behalen.

Herstel
Het team Junior D-Niveau, bestaande uit Daniëlle Westra, Heleen van der Laan, Britt Lewis, Thirza van Dijk, Nina Wyatt, Lotte Wyatt, Femke ter Schure, Lisa den Hartog, Esra Kostense en Eva de Fijter,  kwam uit op drie verschillende toestellen. Op het toestel minitrampoline ging het niet zo goed, maar de groep herstelde zich goed en viel op het toestel kast, met plank ervoor, op één honderdste na net buiten de prijzen. Op het toestel lange mat zetten alle turnsters nogmaals hun beste beentje voor en dat resulteerde in een eerste plaats.

Volgende week zullen de turnsters zich weer moeten bewijzen op de turntoestellen. Het instap-team neemt dan deel aan de tweede turncompetitie in Ridderkerk en turnsters Nina Wyatt en Femke ter Schure hebben zich beide ruimschoots geplaatst op de toestelfinale in Zundert.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.