zaterdag 13 augustus 2022

Alles over Altena

Aanhouding inbrekers mogelijk dankzij alerte buurtbewoner

10 april 2013 (door WerkendamNet)

HANK - De politie heeft dinsdag 9 april 2013 rond 11.15 uur op de Jachtsloot mede dankzij een alerte buurtbewoner, twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden. Het gaat om een 44-jarige Argentijn en een 51-jarige Chileen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Een alerte getuige belde dinsdagmorgen de politie dat twee mannen die uit een auto met Belgisch kenteken waren gestapt, bezig waren met een woninginbraak. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen de bedoelde auto aan met daarin twee mannen. In de auto werden inbrekersgereedschappen en sieraden aangetroffen, waarop de mannen werden aangehouden. De sieraden bleken gestolen te zijn uit een woning op de Jachtsloot. De bewoners deden aangifte. De dieven hadden een raam van de keuken geforceerd. Diverse kasten waren doorzocht.

De sieraden zijn vanmiddag aan de aangevers terug gegeven. Zij waren erg blij vanwege voor hen grote emotionele waarde.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.