vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Autosporters uit Altena op dreef

10 april 2013 (door WerkendamNet)

ALTENA - Afgelopen zaterdag werd in Ede de OVD Shortrally verreden. 61 deelnemers stonden aan de start voor zes klassementsproeven met een totaal afstand van 60 kilometer. Anton Moree uit Sleeuwijk deed mee met zijn Ford Escort, Vincent van der Stelt (Nieuwendijk) met de Opel Nanta en Bjorn Scherf (Wijk en Aalburg) was met de BMW 325i aanwezig.

Het werd een enerverende dag. De grootste pechvogel was Moree. Al tijdens de tweede klassementsproef begaf zijn versnellingsbak het en zat de rally er voor het team op. Beter verging het Vincent van der Stelt die op een 42e plaats eindigde. Een prima prestatie, ondanks de pech die hij had met de banden van de Opel Manta.  Bjorn Scherf reed, met zijn nieuwe navigator Theo van Den Berg uit Rijswijk, een zeer goede rally. Toen het samenspel in de BMW eenmaal was gevonden ging het tempo omhoog en kwam de BMW zonder problemen over de finish. Dat was goed voor een derde plaats met 6 seconden achterstand op de nummer twee. Winnaar werd Jasper van den Heuvel in een Mitsubishi.

Smart Cup
Radio A-FM had zaterdag een heuse primeur met Rijswijker Theo van den Berg, die actief is op de internationale circuits met een SMART in de Smart cup. Een bijzonder atractive race met veertien deelnemers. Zaterdag was Van den Berg de snelste. Dat ging gepaard met een extra handicap door een isverstand. Door de briefing in een internationale gezelschap van Nederlanders, Belgen, Fransen en Engelsen was er wat onduidelijkheid over de startprocedure. Van den Berg ging uit van een stilstaande start, maar dat bleek een rijdende start te zijn. De eerste race zag de coureur het hele veld aan zich voorbij komen, maar door een strakke race kwam hij toch als eerste over de finish. (Foto Henk van der Zouwen)

Lees meer over:

Altena smart cup ovd shortrally
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.