vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

GGD onderzoekt kennis en meningen over alcohol en jongeren

4 april 2013 (door WerkendamNet)

ALTENA - Vanaf 3 april benadert de GGD West-Brabant u mogelijk voor een telefonisch interview over het thema alcohol en jongeren. In het kader van het project ‘Think before you drink’ vraagt de GGD zo’n 250 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar en hun ouders naar wat zij weten en vinden van het alcoholgebruik onder jongeren.

Het is een herhaling van de telefonische interviewronde aan de start van het project in januari 2010. Door het onderzoek naar de kennis en meningen over alcohol opnieuw uit te voeren, brengt de GGD het effect van het project in kaart. De afgelopen drie jaar vonden vanuit ‘Think before you drink’ op scholen, op sportverenigingen, tijdens evenementen, in horeca en via ouders diverse activiteiten plaats om het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Uit de cijfers van de vierjaarlijkse jeugdmonitor van de GGD West-Brabant blijkt al dat het daadwerkelijke drankgebruik door jongeren onder de 16 jaar statistisch is gedaald. In het alcoholgebruik van jongeren van 16 jaar en ouder zijn (nog) geen statistische veranderingen opgetreden.

‘Think before you drink’
In dit regionale alcoholmatigingsproject zetten de 18 gemeenten in West-Brabant, GGD West-Brabant, verslavingsinstituut Novadic-Kentron en vele andere partijen in de regio zich gezamenlijk in om jongeren bewust(er) te maken van de schadelijke gevolgen van alcohol en hen weerbaarder te maken. Daarnaast richt het project zich op het beperken van de beschikbaarheid van alcohol voor jongeren. Doelstellingen: géén alcoholgebruik door jongeren onder de 16 jaar en géén overmatig alcoholgebruik door jongeren vanaf 16 jaar.

Meer weten? Kijk op www.thinkbeforeyoudrink.nl

Lees meer over:

think before you drink
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.