woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Kinderhuis Bulgarije fietsdoel Lopend Vuurtje

2 april 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Het weeshuis Theopanapapova, geadopteerd door Werkgroep Bulgarije van de Hervormde (PKN) Gemeente Aalburg, is gekozen als ‘goed doel’ door Stichting Als een lopend vuurtje... Deze (inmiddels) traditionele fietstocht wordt op 18 mei voor de zevende keer verreden en voert langs vele kerken.

Het goede doel waarvoor gefietst zal worden is het opknappen van het weeshuis Theopanapapova in Bulgarije. Dit is een tehuis waar kinderen, zowel jongens als meisjes, als ze 7 jaar terecht komen als ze niet geadopteerd worden. Er leven ongeveer 40 tot 45 kinderen en het tehuis is in een slechte staat. Het bij elkaar gefietste geld zal dan ook ten behoeve van het renoveren van het tehuis zijn, omdat het anders de deuren moet gaan sluiten.

Werkgroep Bulgarije is in 2007 opgericht op initiatief van diverse geledingen binnen de Hervormde Gemeente van Aalburg (diaconie, zending, evangelisatie en jeugd). De werkgroep reageert: 'Vorig jaar werden we attent gemaakt op een tehuis voor jonge kinderen op 15 minuten lopen van Teofana Popava. Hier verblijven kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 7 jaar. De leiding van het tehuis is goed voor te kinderen, maar de omstandigheden van het tehuis zijn erg gedateerd en behoeven een grondige renovatie. Ook om te voldoen aan de Europese normen. Graag zouden we dit tehuis ook aanpassen aan de wetten en hiermee voorkomen dat het tehuis gesloten wordt en de kinderen? Maar hoe graag we hier ook aan zouden beginnen, we moesten ook zorgen dat we het konden financieren. Ook hierin wordt zo voor een gedeelte door Stichting Als een lopend vuurtje voorzien.'

Gekozen
Op zaterdag 18 mei 2013 zal de fietstocht 'Als een lopend vuurtje' georganiseerd worden. In 2007 namen er 300 mensen deel aan deze fietstocht en openden 19 kerken, in het Land van Heusden en Altena, hun deuren voor het fietsende publiek. In de loop der jaren heeft 'Het Lopende Vuurtje' zich steeds verder uitgebreid. Zo groeide het aantal startende fietsers tot aan 2012 naar 746 en zijn er ongeveer 40 deelnemende kerken. Ieder jaar wordt er gefietst voor een goed doel. Deze doelen worden door de deelnemende kerken aangedragen en door middel van een stemming wordt er een goed doel gekozen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.