zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Winst voor Truckpulling team Van Rijswijk

2 april 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG / OUD GASTEL - Ondanks de bare kou was het gehele truckpull circus afgereisd naar Oud Gastel voor hun eerste wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd begon ‘s avonds om klokslag half 7 na een minuut stilte uit respect voor collega truckpuller Peter de Kort van Team van Keulen die drie weken terug bij een ongeval om het leven kwam.

Er kon ‘s middags volop getest worden wat het wintersleutelwerk zou hebben opgeleverd. Ale teams maakten dakbaar gebruik van die gelegenheid. De concurrentie had duidelijk niet stil gezeten in de winterstop en het werd dan ook een spannende avond. De kwalificatieronde kwam bijna ieder team dan ook vrij vlot door. Normaal weet team van Rijswijk hier de snelste fullpull neer te zetten, maar de concurrentie kwam uit zeer onverwachte hoek. Het gifgroene Iveco(tje) van team Shavepower deed over de honderd meter net twee tiende seconde sneller. Dit beloofde wat voor de rest van de avond. Na de finaleronde volgde er nog een superfinale en ook daar bleven drie trucks over.

Winnen
Team van Rijswijk mocht het spits afbijten in de superfinale en ging met volle vaart richting finish en bleef steken op 90,93 meter. De spanning was te snijden bij de teamleden of dit wel genoeg zou zijn.
Als tweede moest de groene Iveco van team Shavepower aanhaken. Ook zij gingen volle vaart van start maar bleven steken op 79,73 meter. Als laatste team van Dijk met hun Volvo, maar ook zij kwamen niet aan de afstand van team van Rijswijk en bleven hangen op 85,68 meter.
Zo begon team van Rijswijk zoals ze vorig seizoen gestopt zijn: met winnen. Het nodige sleutelwerk afgelopen winter is dus zeker niet voor niets geweest.

De volgende wedstrijd is op vrijdagavond 19 april in Herwijnen. (Foto Team Van Rijswijk)

Kijk ook op www.teamvanrijswijk.nl.

Lees meer over:

truck pulling Rijswijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.