donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

De Stuiter brengt Shakespeare

2 april 2013 (door WoudrichemNet)

UITWIJK - Toneelgroep De Stuiter gaat in juni weer de planken op. De Uitwijkse toneelgroep speelt dan Shakespeare in een hedendaagse uitvoering getiteld Hoop Gedoe Om Niks. Het is een vrolijke komedie aan de oever van de Alm vol list en vrolijk bedrog, maar na allerlei intriges eindigt het met twee prachtige huwelijken.

De vrouwen in het dorp hebben hun zaakjes prima op orde als de mannen ver weg een onduidelijke oorlog uitvechten. Ze kijken naar elkaar om, vormen een hechte gemeenschap en hebben zelfs een burgerwacht opgericht die met groot plichtsbesef - en ook wel veel omhaal van woorden - bij nacht en ontij over ieders veiligheid waakt.

Dan komen de mannen terug. Helden, zijn het, die met enthousiasme worden ingehaald door de moeders, de tantes en de jonge meisjes. En het is alsof er overal opeens vlinders fladderen. Hoewel, de mooie, maar kattige Beatrice snauwt wel heel veel tegen de dappere Benedick, terwijl toch iedereen wel aanvoelt dat ze elkaar eigenlijk heel leuk vinden… En wat gebeurt daar tussen de jonge, wat naïeve Hero en de jonge krijger Claudio? Wat zijn ze verliefd! Maar wat doet die bittere militair daar, die nog een oude rekening te vereffenen heeft? Drijft hij dat jonge, verliefde paartje echt weer uit elkaar met zijn lage streken?

Data
De voorstellingen zijn op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 juni en dan weer op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 juni. Traditiegetrouw zijn de eerste twee voorstellingen exclusief voor leden van Rabobank Altena.

Kijk voor meer informatie op www.destuiter.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.