vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Arie Slob op werkbezoek in Sleeuwijk en Aalburg

30 maart 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - SLEEUWIJK: Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, zal maandag 8 april samen met ChristenUnie raadsleden uit Aalburg, Werkendam en Woudrichem een werkbezoek afleggen rond het thema Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Op het programma staan werkbezoeken aan zorgorganisatie SOVAK en de gemeente Aalburg.

Als het aan het kabinet ligt zal de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) op korte termijn rigoureus veranderen. Het kabinet wil structureel 4 miljard bezuinigen, onder andere door het beperken van de huishoudelijke zorg en het overhevelen van de functie begeleiding naar de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Gemeenten krijgen dus veel meer verantwoordelijkheden.
 
Afstemming
De ChristenUnie wil dat in de zorgplannen van het kabinet meer aandacht komt voor mensen die intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. De uitdagingen om de langdurige zorg, lokaal én landelijk betaalbaar en menswaardig te blijven organiseren zijn enorm. Daarom is goede afstemming tussen cliënten, zorgverleners, lokale en landelijke politiek nu nodig. Tweede Kamerlid Arie Slob wil daarom zoveel mogelijk informatie verzamelen door op werkbezoek te gaan op verschillende locaties in Nederland, waaronder Sleeuwijk en Wijk en Aalburg.
 
SOVAK biedt individuele op maat gesneden diensten aan mensen met een verstandelijke beperking, dat doen zij met medewerkers en vrijwilligers op verschillende locaties. Tijdens het werkbezoek wordt onder andere gesproken met medewerkers en cliënten. Vervolgens zal in het gemeentehuis van Aalburg gesproken worden over de gevolgen van de veranderingen rond AWBZ en WMO voor een landelijke gemeente. Burgemeester Fons Naterop zal hierbij een toelichting geven op het project “Samen doen” en welke mogelijkheden en beperkingen dit project heeft rond het thema zorg.  
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.