zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Vesting Wourkum zoekt Gouverneur

30 maart 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Met instemming van Dokter Tinus kiezen de bewoners van de Woerkumer Vesting op 25 april een Gouverneur voor een periode van drie jaar. Deze moet de belangen van de vesting en haar gemeenschap gaan vertegenwoordigen in het directe ommeland en de verre buitengewesten. De Gouverneur staat voor gedrevenheid en enthousiasme vanuit de vesting, brengt dat over naar andere mensen en is ook de ‘antenne’ voor ontwikkelingen van buiten af. Aldus de oproep op Vestingwoudrichem.nl.

Gouverneur zijn is niet zo maar een taak. Het vergt takt, inzicht, welbespraaktheid en natuurlijk betrokkenheid bij het wel en wee van de vesting. De Gouverneur onderschrijft de eigenheid en het karakter van de Woerkumer Vesting, maar reflecteert ook samen met de bewoners op de actuele ontwikkelingen die daar invloed op kunnen en zullen hebben. De Gouverneur gebruikt zijn of haar netwerk en bouwt dat uit tot een netwerk van en voor de vesting. De Gouverneur staat er niet alleen voor, hij of zij wordt ondersteund door een groep vestingbewoners.
 
Afkomst
Anders dan bij de Oranjes is slechts de afkomst van een gegoede en/of Woerkumer familie niet voldoende. De functie is ook niet overerfbaar! De bewoners bepalen wie het wordt, maar heeft daarvoor natuurlijk wel kandidaten nodig.
Meldt u daarom aan als u uzelf of iemand anders kandidaat wilt stellen voor die warme, humorvolle, standvastige en respectabele Gouverneur van Woerkum! Dat kan door een stemformulier te deponeren in de stembus bij Oude Liefde tot des Woerkums, zaterdag 20 April tot 11:55 uur.
 
Getuige de foto is ook Dokter Tinus voorstander van een goede Gouverneur voor Wourkum. Op de foto onder meer ook Arjens van Gammeren, Paula Jorritsma, Ronald van den Ende en Annemiek van Straten.

Verkiezing
De verkiezing zal plaatsvinden bij MAAS!, hèt platform voor Woerkumer Praet, op donderdag 25 april. Welkom in schenkerij De Teerkamer, Vissersdijk 35 Woudrichem. Aanvang 20:00 uur, toegang gratis. Zaal open om 19:30 uur. (Foto Patrick Guitjens voor MAAS! Woudrichem - Aanplakken van de oproep voor de Gouverneur)
 
 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.