woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Buitenbeentjes organiseren Benefiet voor Roparun

26 maart 2013 (door WoudrichemNet)

ANDEL / NIEUWENDIJK - Op vrijdag 12 april wordt er voor de vierde keer een benefiet voor de Roparun gehouden in de Xinix in Nieuwendijk. De organisatie is in handen van Roparunteam De Buitenbeentjes i.s.m. SLIM en Xinix. De opbrengst van deze avond wordt gebruikt om de zorg van kankerpatiënten te verbeteren.

Na een jaartje 'pauze' keert het Roparun benefiet weer terug in Xinix. Ook dit jaar wordt het benefiet georganiseerd door Roparunteam de buitenbeentjes i.s.m. SLIM en Xinix.

Estafetteloop
De Roparun is een estafetteloop die in 1992 begon als een weddenschap om te lopen van Rotterdam naar Parijs. inmiddels is het evenement uitgegroeid tor 2 routes, één vanaf Parijs, de andere vanuit Hamburg, beide finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Het doel is heel duidelijk, geld ophalen om de zorg van kankerpatiënten verbeteren. Dit alles in het teken van het motto van de Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Het Roparunteam De Buitenbeentjes, ontstaan op het Prinsentuin in Andel, doet sinds 2004 mee aan deze estafetteloop. Dit jaar wordt het alweer de negende keer dat het team meedoet en voor het eerst op de sinds 2012 toegevoegde route vanuit Hamburg. Het team organiseert meerdere acties om geld op te halen voor het goede doel, waaronder ook het benefiet op vrijdag 12 april waar vier bands zullen optreden.

Lees het volledige programma in De Agenda op Werkendam.net...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.