woensdag 24 april 2024

Volle winst voor Voltena dames 1

25 maart 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen zaterdag speelde de dames van Voltena thuis tegen Volley2B uit Lansingerland. Na twee nederlagen won Voltena vorige week al van WHV. Het doel was om deze lijn door te zetten met eigen spel en enthousiasme.

Coaches Krista Buijs en Marcelien Prins begonnen de wedstrijd met Bianca Ippel op de spelverdeling, Sarah van Esch als diagonaalspeelster, Kelly Bolink en Valerie Ippel als buitenspeelsters en Angela de Bok met Rianne Zegwaard op midden. De eerste set liet Voltena sterk spel zien. Mooie aanvallen in combinatie met goede verdediging zorgde voor een constante voorsprong op de tegenstander. Ondanks de sterke service van de tegenstander, herstelde Voltena zich goed en wonnen deze set met 25-18.

In de tweede set waren veel rally’s te zien waar de strijd tussen beide teams goed te zien was. De stand liet zien dat het tegen elkaar op ging. Bij een stand van 21-20 werd er een time out aangevraagd door Voltena. Voltena wist de overhand te houden en trok de set naar zich toe met een stand van 25-21. In de derde set kwam Ilona Nieuwkoop erin als diagonaalspeelster. Door goede servicebeurten aan de kant van Voltena hielden ze een lichte voorsprong. De flow werd doorgezet en er kwam meer beleving in het spel. De tegenstander nam een time out bij een achterstand van 18-19 en 19-22, maar dit mocht niet baten.

Volle winst
Voltena won de derde set met 25-20. De volle winst was in zicht als Voltena hun spel ook vast kon houden in de laatste set. Voltena wist een ruime voorsprong op te bouwen en hierdoor kwam er ruimte voor een wissel. Marieke Verlee kwam binnen de lijnen om het spel te leiden op de spelverdeling. De tegenstander kwam nog goed terug, maar uiteindelijk was de set voor Voltena met een stand van 25-22. Eindelijk weer een volle winst dus voor Voltena dames 1.

De dames hebben nu even rust, want de volgende wedstrijd spelen ze pas op zaterdag 13 april om 19:15 uur tegen Spirit in Barendrecht.