vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Shanti-welpen maken eigen film

25 maart 2013 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Maar liefst vier weken lang zijn de Shanti’s van Scouting Altena bezig geweest met het maken van een heuse speelfilm. Het resultaat mag er zijn. De première was een succes, de waardering nog groter.

Ingeborg Gelsing van Scouting Altena: 'De eerste zaterdag zijn we bezig geweest met wat je allemaal nodig heb voor een film, hoe een film moet zijn en wat er allemaal nog meer bij komt kijken. Na het brainstormen was het tijd om alles op papier te zetten wat de shanti’s zelf wilden gaan maken.'
De tweede zaterdag werd hard gewerkt aan het script, kleding uitgezocht, make-up testen en al een beetje gaan filmen. De derde zaterdag stond helemaal in het teken van filmen, want de film moest immers de vierde zaterdag af zijn. Gelsing: 'Toen was de voorpremiere. De kinderen kwamen wat zenuwachtig binnen. Na het logboek en een vertelrondje eerst een klein spelletje en natuurlijk popcorn maken. Vol spanning zitten ze allemaal voor het scherm. De eerste film ging van start. Iedereen was muisstil en de popcorn ging geruisloos langs. Aansluitend volgde de tweede film: “De Ontvoering.” En natuurlijk de bloopers!"

Insigne
’s Avonds was het tijd voor de "echte" première: alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes waren van de partij en het was volle bak. Na een welkomstpraatje startte eerste en na een kleine pauze volgde de tweede film. 'Na afloop natuurlijk de geweldige bloopers. De ouders vonden het een geslaagde avond en de kinderen hebben na afloop de film en het insigne Show mee naar huis gekregen.' Eén van de ouders reageerde: 'Het was heel leuk die filmavond. Wat een werk ook voor jullie zeg. Dus bij deze nog even mijn complimenten. Wat voor tijd jullie allemaal niet in die welpjes steken naast bergen geduld...' (Foto Scouting Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.