vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

De Riethorst Stromenland biedt belevingservaring dementie

22 maart 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / WOUDRICHEM: De Riethorst Stromenland en de gemeenten Woudrichem en Werkendam verloten onder hun burgers vijf simulatietrainingen dementie. Deze trainingen leiden tot meer inzicht en begrip ten aanzien van de leefwereld van mensen met dementie. Wethouder Prosman van de gemeente Werkendam verricht na de inschrijfdatum van 26 maart de trekking.

De Riethorst Stromenland werkt aan een organisatieverandering waarbij kleinschalige en belevingsgerichte zorg wordt aangeboden. In dit kader biedt zij haar medewerkers van zorgcentra Goezate, De Lemmenskamp en de Thuiszorg de zogenaamde Into D’mentia simulatietraining aan. De medewerkers worden meegenomen in de leefwereld van iemand met dementie. Aan den lijve worden belevingen en emoties ervaren. Door zelf in de leefwereld van een dementerende persoon te stappen, ontstaat er meer begrip over hoe ingrijpend deze ziekte  is. 

De Into D’mentiabus staat van dinsdag 26 t/m vrijdag 29 maart op het parkeerterrein van zorgcentrum Goezate. In deze dagen worden 43 medewerkers getraind. De training bestaat naast de belevingservaring uit een groepstraining. De simulatie duurt ongeveer 25 minuten en wordt gevolgd door een persoonlijk gesprek van circa 20 minuten. Het tweede deel van de training is een groepstraining van 3 uur door een trainer van Into D’mentia. De groepstraining is gericht op het delen van ervaringen en het vertalen daarvan naar de dagelijkse praktijk.

Buitenkans
Vijf inwoners van de gemeenten Werkendam en Woudrichem wordt een simulatie aangeboden. Dit lijkt De Riethorst Stromenland een mooi initiatief om dementie nog meer onder de aandacht te brengen bij mantelzorgers en inwoners uit het werkgebied. Een buitenkans, omdat een simulatie normaal € 240,00 per persoon kost. Mensen kunnen zich voor de loting t/m maandag 25 maart aanmelden per e-mail (info@drsn.nl  o.v.v. naam, adres, woonplaats, tel.nr. en mailadres) of aan de balie bij zorgcentrum Goezate. Van de belangstellenden die worden ingeloot, wordt verwacht dat ze aan beide trainingsonderdelen deelnemen (vrijdag 29 maart ’s middags en woensdag 3 april van 10.00 tot 13.00 uur).

Belangstellenden die niet worden ingeloot en de simulatiebeleving en een nazorggesprek toch willen meemaken, kunnen zich aanmelden voor de simulatietraining op dinsdag 26 maart a.s. Dit tegen een bedrag van € 240,00 per persoon. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website http://www.intodementia.nl/ , via tel.nr. 013 5 444 555 of via info@intodmentia.nl

Lees meer over:

Riethorst Stromenland
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.