zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Vijftien medailles voor Speedo/Swimkickgroep Biesboschzwemmers

22 maart 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De vierde wedstrijd van de Speedo/Swimkick cyclus bracht de Werkendammers naar Oosterhout. Met twee gouden, vijf zilveren en acht bronzen medailles kon men tevreden naar huis gaan. Daarnaast werden nog 27 persoonlijke records aangescherpt en werden er tien limieten gezwommen voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen in mei van dit jaar.

Bij de swimkick groep, het voorportaal voor de Speedo groep, werden acht medailles behaald. Nick Lisman zwom naar zilver op de 100 vrije slag en 50 vlinderslag. Bas voor den Dag, Larissa Huisman en Laura Verhoeven wisten zilver en brons te winnen. Zilver was voor Bas op de 25 vlinderslag en brons op de 25 ‘vrij’. Larissa zwom naar zilver op de 100 ‘vrij’ en op de 50 ‘vlinder’ was er brons. Laura wist net als Bas zilver te winnen op de vlinderslag, maar zij zwom 50 meter. Op de 50 vrije slag haalde ze brons.

Goud
Bij de Speedo-zwemmers wisten Xander Korsman en Rebecca Branderhorst goud te winnen. Xander deed dit op de 200 schoolslag en behaalde op deze afstand tevens een startbewijs voor de ‘Brabantse’. Rebecca wist op de 100 schoolslag iedereen achter zich te houden. Brons was er voor Tom Kruis op de 200 wisselslag, Leendert Paans op de 100 vrije slag, Simon Schmidt op de 100 schoolslag en Julia Verhoeven op de 200 schoolslag en wisselslag.

Over een maand staat de laatste wedstrijd van de Speedo/Swimkick cyclus op de kalender. Deze zwemmers zullen dan opnieuw gaan proberen medailles te winnen en hun tijden aan te scherpen. Een week daarvoor zullen zij aangevuld met de ‘ouderen’ gaan strijden om de promotie naar de landelijke C-klasse.

Masters Record
Terwijl in Oosterhout de jeugd zich van hun goede kant toonde, kwamen twaalf zwemmers vanaf 25 jaar in Breda aan de start tijdens de tweede wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Harry Cornet en Marjo Goelema wisten beide een Brabants Masters Record (BMR) te zwemmen.

Harry was op de 50 vlinderslag ruim sneller dan het oude record van ploeggenoot Arjon de Bok. Harry verbeterde het record met ruim een seconde. Arjon was twee dagen daarvoor nog uitgeroepen tot sportman van de gemeente Woudrichem. Marjo verbeterde ook het record van een ploeggenoot. Marjo was sneller dan de tijd die Annette Wijnja ruim 3,5 jaar geleden in de boeken heeft laten noteren.

Behalve de records van Brabant werden er ook nog dertien persoonlijke en twee estafette clubrecords verbeterd. Willem Boljé, Erik Huisman, Ingmar Visser, Mark en Pieter Visser zwommen naast de records van Harry en Marjo ook clubrecords. De beide estafette ploegen op de vier keer 100 vrije slag wisten ook clubrecords te zwemmen. De ploeg in de categorie 120 tot 159 jaar, Mark, Bas Baggerman, Sabrina Boekhout en Dian van Pelt, realiseerde een record. In een hogere categorie, de categorie tussen 160 en 199 jaar wist ook een record te zwemmen. Deze ploeg bestond uit Annette, Marjo, Willem en Arjon.

Medio april staat de derde wedstrijd gepland en daar zullen opnieuw de masters hun uiterste best gaan doen om records te zwemmen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.