zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Provincie moet Werkendam, Woudrichem en Aalburg helpen

21 maart 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - De provincie Noord-Brabant moet Werkendam, Woudrichem en Aalburg stimuleren en faciliteren om op korte termijn te fuseren. Dat stelt de adviescommissie Krachtig Bestuur Brabant onder leiding van Helmi Huijbregts-Schiedon in het rapport dat vandaag is verschenen.

De nieuwe gemeente Altena dient vervolgens intensief te gaan samenwerken met het Dongemond-verbond (Oosterhout, Geertruidenberg en Drimmelen). De colleges van Werkendam, Woudrichem en Aalburg hebben de gemeenteraden voorgesteld om te kiezen uit een ambtelijke fusie of een gehele fusie, maar de BAB Aalburg pleit voor de netwerksamenwerking, een van de vijf varianten. Dat zei fractieleider Pim Bouman tijdens Altena Actueel van Radio A-FM. “We zien geen noodzaak om te gaan fuseren met Woudrichem en Werkendam, al willen de ambtenaren dat wel. Aalburg kan zijn taken in het algemeen goed aan, ook na het overhevelen van allerlei taken door Den Haag, maar sommige zaken kunnen beter.”

Keuzes
Bouman verwacht dat de SGP en de Aalburgse Alliantie eveneens het netwerkmodel zullen kiezen. De PvdA Altena heeft zich geruime tijd geleden uitgesproken voor een herindeling ofwel bundeling van krachten. De zeven raadsleden van de ChristenUnie Altena kiezen ook voor een gehele fusie. De gemeenteraden nemen in april een besluit over het voorstel van de colleges nader onderzoek naar een ambtelijke en een gehele fusie te doen, kosten 85.000 euro. Is dit geen mosterd na de maaltijd en weggegooid geld? Daarmee komen de totale onderzoekskosten op 350.000 euro.

Wordt vervolgd! (Piet Hartman)

Zie ook:

Lees meer over:

Altena fusie samenwerking
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.