zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Raymond Schouten naar Dutch Supersport Klasse

21 maart 2013 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN - De winter was meer dan lang voor motorcoureur Raymond Schouten. Na het vorige seizoen werden de laatste twee operaties aan zijn geblesseerde been (december 2011) ingepland en moest de beslissing gemaakt worden over zijn toekomst in de racerij. Na een lange stilte is het besluit gevallen. Schouten zal in 2013, in de kleuren van Van der Heyden Motors 's Hertogenbosch en Van Voorden (origineel Opel Dealer Hilversum en Almere), op een Yamaha R6 aan de start verschijnen in de Dutch Supersport klasse.

Raymond: “Ik heb deze winter veel nagedacht en ook heel lang getwijfeld of ik nog door zou gaan met racen. Het seizoen 2012 was geen makkelijk seizoen, en wat beslis je dan over de toekomst? Wil ik nog blijven racen? Blijf ik dan Dutch Superbike rijden wat ik met de huidige reglementen eigenlijk niet wil? Zal ik toch maar stoppen en lekker gaan crossen? Of zal ik overstappen naar de klasse die mij eigenlijk wel erg goed ligt, de Dutch Supersport klasse? Ook al heb ik lang op me laten wachten, de keuze voor de Dutch Supersport klasse was voor mij al snel duidelijk."

Voorwaarts
De eerste test is inmiddels achter de rug. "Vorige week heb ik in Spanje de eerste meters van het seizoen gemaakt en dit ging volgens wens. Ik kon merken dat ik, na de twee operaties van afgelopen winter, lichamelijk een hele stap voorwaarts heb gemaakt, mijn been raakt nog wel snel vermoeid dus ik ben er nog niet maar daar blijf ik aan werken. Ik ben tevreden over de test en kijk uit naar de eerste wedstrijd die volgende week al op het programma staat."

Op zijn website laat de coureur verder weten: "Ik mag in Nederland dan wel overstappen naar een andere klasse, ik laat mijn Yamaha R1 zeker niet in de steek. Naast de wedstrijden voor het Dutch Supersport kampioenschap zal ik voor het DG Sport Herock team uitkomen in de Superstock klasse van het WK Endurance. Door mijn blessure heb ik vorig jaar geen wedstrijden voor het team kunnen rijden maar zij zijn het vertrouwen in mij niet verloren en ik ben erg blij dat ik samen met Didier van Keymeulen en Lucas Mahias in het weekend van 20 en 21 april aanstaande mag starten tijdens de Bol D’or op het circuit van Magny Cours in Frankrijk. Ik heb lang op me laten wachten wat betreft mijn plannen voor 2013 maar ik kan niet wachten om te gaan beginnen.”

De eerste wedstrijd van het Dutch Supersport seizoen wordt op maandag 1 april verreden op het TT-Circuit in Assen. (Foto Raymond Schouten)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.