vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Veel inwoners negatief over eventuele fusie Altena gemeenten

19 maart 2013 (door AalburgNet)

ALTENA / WIJK EN AALBURG - Veel inwoners in de regio ervaren de voorgenomen fusie of ambtelijke samenvoeging als negatief. Dat bleek uit een enquête die de site Digitaalburg afgelopen dagen heeft gehouden. 52% van de mensen die meededen aan de peiling stemden 'tegen'.

De enquête werd 367 keer ingevuld en 66% daarvan kwam uit de gemeente Aalburg.
Op de vraag hoe men tegenover een eventuele fusie zou staan antwoordde 52% negatief, tegenover 38% positief.
Ook is een behoorlijke meerderheid van mening dat een fusie onbelangrijk is. Maar liefst 63% is van mening dat burgers onvoldoende betrokken worden bij een eventuele fusie.
Ook het aantal deelnemers dat graag een referendum zou zien over de samenwerking of fusie was overweldigend groot. Van de ondervraagden was 65% vóór een referendum. Op de vraag: "Als de drie gemeenten voor samenwerking of fusie moeten  kiezen, waar gaat dan uw voorkeur naar uit?" antwoordde 59,6% op samenwerking en 32% voor fusie. De rest koos voor een bestuurlijke fusie of had geen mening.

Verder vonden de invullers de eigen gemeentelijke identiteit (58%) alsook de lokale voorzieningen (66%) erg belangrijk. Daarnaast bestond er ook nog een mogelijkheid voor invullers om een eigen reactie te plaatsen. Veel van die reacties bestonden uit bedenkingen tegen de fusie, maar er waren toch ook behoorlijk wat positieve berichten.

KLIK HIER voor de volledige enquete...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.