zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Inzameling plastic naar eens per twee weken

18 maart 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Sinds 1 januari 2013 is de gemeente Aalburg gestart met de invoering van afvalinzameling via diftar volgens het zogeheten volume frequentiesysteem. Doel is de hoeveelheid restafval te beperken onder andere door een betere scheiding.

De eerste effecten van het nieuwe systeem zijn in positieve zin al zichtbaar: de hoeveelheden huis-aan-huis ingezameld rest- en gft afval neemt fors af. Daarnaast is een toename te zien van het aangeboden plastic.

Milieuparkjes
Hoewel de gemeente nog maar net gestart is met dit nieuwe systeem, constateren zij dat de eerste resultaten veelbelovend zijn. Het gevolg is wel dat
de capaciteit van de brengvoorzieningen in de milieuparkjes voor wat betreft plastic ontoereikend is. Dit leidt tot ongewenste dumping van plastic in de nabijheid van de milieuparkjes. Om dit te voorkomen en mede gelet op de evaringen met een tweewekelijkse inzameling van plastic in andere gemeenten heeft de gemeente Aalburg besloten om haar burgers extra te gaan faciliteren en vanaf heden over te gaan tot een twee wekelijkse huis-aan-huis inzameling van plastic.

Lees meer over:

plastic afval inzameling
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.