donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Oudere vrouw oog in oog met twee inbrekers

18 maart 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Zaterdagavond kreeg een 67-jarige vrouw bij het thuiskomen de schrik van haar leven. De vrouw stapte rond 21.45 uur haar woning aan de Van Tienhoven van de Boogaardstraat binnen en stond toen oog in oog met twee inbrekers. Het tweetal sloeg bij die onverwachte confrontatie direct op de vlucht.

De inbrekers waren door het forceren van de achterdeur naar binnen gekomen. Binnen doorzochten zij de begane grond en eerste etage. Toen zij oog in oog stonden met de bewoonsters namen zij wel een portemonnee met inhoud mee.

Signalement
De vrouw was dermate van slag dat zij niet in staat was een signalement te geven van de inbrekers. De politie stelt een onderzoek in aan de hand van achtergebleven dadersporen.

Preventie
De politie wijst erop dat bij een woning met het keurmerk Veilig Wonen de kans op een inbraak 90% kleiner is, dan bij een woning zonder dit keurmerk. Het keurmerk richt zich op het tegenhouden van de gelegenheidsinbreker, iemand die snel en op een eenvoudige wil inbreken. Goed hang-en-sluit-werk is een van de belangrijkste pijlers. Kijk voor meer informatie op: www.politiekeurmerk.nl

112 daar vang je boeven mee!
Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Zeker als u getuige bent van geweld, inbraak of een overval.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.