woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

PvdA Werkendam: 'Coalitie doet stoer'

18 maart 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het klinkt wel stoer: "De coalitie in Werkendam gaat in deze raadsperiode de belastingen niet verhogen."  Leuk voor de verkiezingen, leuk voor de burger. Maar wat als zich grote, onvoorziene, financiële tegenvallers voordoen? Geen probleem: je schuift deze gewoon door naar de volgende raad. De PvdA kraakt een aantal kritische noten in haar jongste nieuwsbrief.

Evert Begemann, fractievoorzitter: 'Deze situatie doet zich nu voor in de gemeente Werkendam. Door de waardedaling van de huizen krijgt de gemeente Werkendam veel minder geld uit het gemeentefonds (vraag me niet waarom, dat is niet uit te leggen). Gevolg: tekort op de begroting. En wat stelt het college voor: verhoog de Z belasting nu niet, maar later, want beloofd is beloofd. Enne... er zit nog ruimte in om later een inhaalslag te maken, stelt het college nog even langs de neus weg vast.'

Hij vervolgt  zijn redenering dat de PvdA het 'stoer' had gevonden als de coalitie deze hete aardappel niet had doorgeschoven, maar open en eerlijk tegen de burgers zou hebben gezegd waar het op stond. En vervolgens het gat zou hebben gerepareerd in de komende meerjarenbegroting. Om vervolgens ook deemoedig te erkennen, dat je met "stoere praatjes" geen gaatjes vult. Maar niets van dat alles. Er gebeurt niets. Begemann: "Deze coalitie kan er niets aan doen dat de huizen in waarde zijn gedaald. Maar niets doen is geen optie. En al helemaal niet stoer."

Lees meer over:

college pvda
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.