vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Burgers kunnen meedenken over transitie AWBZ

18 maart 2013 (door WerkendamNet)

ALTENA - In de Dongemondgemeenten (Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam, Woudrichem) bereiden betrokken ambtenaren, aanbieders van zorg en welzijn, Wmo-raden en vertegenwoordigers van cliëntengroepen zich samen voor op de overgang (transitie) van delen van de AWBZ naar de Wmo.

In de periode maart/april vinden werkateliers plaats over vijf onderwerpen: doelgroepen, vraagverheldering en toegang, dagbesteding, de afstemming informele en formele zorg en de organisatie van vernieuwende arrangementen.
De uitkomsten vormen bouwstenen voor de notitie over doelstellingen en uitgangspunten voor de lokale aanpak van de transitie. Deze notitie zal aan alle zes gemeenteraden worden voorgelegd.

Meedenken
Om ook niet-deelnemers aan de werkateliers de kans te geven mee te denken wordt na ieder werkatelier een korte enquête gehouden. Zo krijgt ieder die zich betrokken voelt de kans zijn mening te geven over een of twee discussiepunten die in het werkatelier spelen.

Er zijn op dit moment twee enquêtes actief:

  • 1) Doelgroepen

Deze enquête gaat over doelgroepen: om wie gaat het bij de transitie AWBZ-Wmo, wat zijn hun behoeften en hoe sluit je daar het beste op aan? De enquête kunt u invullen tot en met 19 maart.

  • 2) Afstemming informele en formele zorg

Deze enquête gaat over de vernieuwingen die te maken hebben met het samenspel tussen informele zorg (onderlinge steun en eigen kracht, steun van mantelzorgers en vrijwilligers) en professionele zorg. De enquête kunt u invullen tot en met 19 maart.

Iedereen is welkom om deze korte enquêtes in te vullen. De uitkomsten van de enquêtes worden meegenomen in de vervolgbijeenkomsten.

Lees meer over:

meedenken AWBZ transisite
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.