zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

BC Aalburg investeert in jeugd

13 maart 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Badmintonclub Aalburg onderkent het belang van een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren op sportgebied, en investeert daarom volop in de jeugdopleiding. Deze jonge, actieve sportvereniging is er terecht trots op dat ze een bijzonder sterk jeugdtrainersteam heeft kunnen aantrekken, wat de jeugdleden in staat stelt hun sportieve talenten ten volle te ontwikkelen.

De training van de minioren (tot 12 jaar) wordt sinds begin dit jaar verzorgd door Sylvia van Vugt en Kristy Blom uit Oisterwijk. Als voormalig regiomanager van de Nederlandse Badminton Bond, trainster bij diverse verenigingen en begeleidster van Kristy kent Sylvia de sport van binnen en van buiten. Kristy (BBF hoofdklasse, BNL 4e divisie) staat haar moeder terzijde bij de training van de jongste spelersgroep van BC Aalburg. Deze meervoudig Brabants Kampioene, die in 2007 zelfs 2e van Nederland was bij de NBB, mocht als lid van de Noord-Brabantse jeugdselectie naar het Jong Talenten Centrum in Breda en heeft vele prijzen gewonnen in het Junior Master Circuit.

De pupillen (12-15 jaar) en junioren (15-18 jaar) van BC Aalburg mogen sinds september 2012 Lody Bounin uit Tilburg hun trainer noemen. Lody beheerst niet alleen alle technische en tactische aspecten van de badmintonsport op hoog niveau, maar weet zijn kennis en ervaring ook duidelijk over te brengen en de mensen die hij traint dusdanig te motiveren dat ze zich volledig inzetten. De vruchten van zijn enthousiaste en beproefde Indonesische trainingsbenadering zijn dan ook al duidelijk zichtbaar in de vorderingen en het sportplezier van zijn groep.

Nieuwe leden
BC Aalburg heeft nog ruimte voor nieuwe jeugdleden. Iedereen is van harte welkom, van absolute beginner tot competitiespeler die een andere of tweede club zoekt. Kom gerust kijken in sporthal d’Alburcht te Wijk en Aalburg en doe dan gelijk mee. De minioren van BC Aalburg trainen op vrijdag 16.30-17.30 uur, de pupillen/junioren op maandag 19.30-21.00 uur.

Lees meer over:

leden jeugd bc aalburg badminton
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.