maandag 6 december 2021

Alles over Altena

CDA vraagt aandacht voor zebra's Rijksweg

13 maart 2013 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Schijnveiligheid wordt het wel eens genoemd. Zebra's, je denkt dat je veilig bent - en het zou zo moeten zijn - maar de werkelijkheid blijkt anders. Ook in Nieuwendijk is dat zo, waar sinds de reconstructie van de Rijksweg er een aantal is aangelegd. Vooral bij de kruising Zevenbanseweg-Rijksweg is het gevaarlijk als je op een zebra loopt en denkt dat iedereen je ziet. In werkelijkheid is dit niet zo. Zeker als je als onbekende de hoek om komt en plotseling rekening moet houden met een zebrapad.

Er zijn al een paar ongelukken gebeurd en een aantal bijna-ongelukken. Een aantal bewoners heeft het CDA gevraagd hiervoor aandacht te vragen. Een bewoner wil zelf graag meedenken en heeft oplossingen. Otto van Breugel, namens het CDA: 'Afgelopen maandag heb ik namens de bewoners gevraagd of de wethouder dit probleem wil bespreken met de deskundigen en wil zoeken naar een veilige oplossing. Ook heb ik gevraagd of in plaats van gele lampen, witte - met veel meer licht - geplaatst kunnen worden.'

Lees meer over:

cda zebrapad Nieuwendijk breugel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.