donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Kampioenschap Vis Bakken zoekt support

13 maart 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Als herinnering aan de visserijtijd van het stadje, wordt jaarlijks op Hemelvaartsdag het Woerkums kampioenschap vis bakken gehouden. Dit als onderdeel van het jaarlijkse Festival Weekend. Het kampioenschap is een landelijk uniek evenement en trekt dan ook jaarlijks duizenden bezoekers uit het gehele land.

Terugkerende vraag vanuit de organisatie is nog steeds:
"Wie vindt het leuk om ons te ondersteunen tijdens het Woerkums kampioenschap vis bakken?"
Wie mee wil helpen neemt even contact op met de organisatie van het 43e Festival Weekend.

Kampioenschap
Het kampioenschap wordt gehouden in één van de mooiste straten van het stadje, met als vaste decoratie de vele fraaie monumentale panden. Aan het kampioenschap nemen jaarlijks ruim dertig amateur visbakkers deel, zowel uit Woudrichem als de weide regio. Op Hemelvaartsdag is de bijzondere sfeer van het Woerkumse visserijverleden dan ook één dag terug in het heden.

De deelnemers, zowel mannen als vrouwen, zijn gekleed in visserstenue en versieren hun bakstands met visnetten als allerlei andere attributen uit de visserijtijd. Sommige stands zijn als het ware een echt  miniatuurmuseum. Er zijn diverse deelnemers die voor het bakken van de vis gebruik van een nostalgisch houtkacheltje met een stalen bakpan, het vuurduveltje genaamd, net zoals de vissers dit vroeger ook deden.
Tijdens het kampioenschap bakken de deelnemers permanent verse vis, zijnde rode poon en zalm. Naast de keuring door de jury, is er ook voor het publiek volop gelegenheid om te proeven van lekkere vers gebakken vis.

Programma
Het definitieve programma voor het 43e Festival Weekend te Woudrichem is bekend. Binnenkort volgt meer informatie. (Foto Festival Weekend)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.