vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Zelf kijken naar het werk op de rivier

12 maart 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / GORINCHEM - De regio werkt hard aan waterveiligheid. De dijken zijn al versterkt. De Merwede krijgt meer ruimte door de uiterwaardvergraving bij Avelingen en de ontpoldering van de Noordwaard. Zodat een evacuatie zoals met name Gorinchem in 1995 heeft meegemaakt, niet weer voor hoeft te komen.

Wilt u zelf zien hoe dat werk aan de rivier eruit ziet? Welke maatregelen Gorinchem nou precies droog houden? En hoe de ontpoldering van de Noordwaard daaraan bijdraagt? De gemeente Gorinchem laat op zondag 24 maart een speciale veerboot langs de uiterwaardvergraving bij Avelingen varen en vervolgens naar de ontpoldering Noordwaard. Aan boord krijgt u over beide maatregelen tekst en uitleg van deskundigen. De boot vertrekt om 13.00 uur vanaf de steiger Buiten de Waterpoort en zal om 14.30 uur weer terug zijn.

Aanmelden
Als u mee wilt varen, kan dat. Deelname is kosteloos. Er is echter beperkt ruimte aan boord, dus meld u wel even aan. Dat kan door het contactformulier in te vullen. Vermeld daarin onder het onderwerp ‘Ruimte voor de Rivier’ uw naam en met hoeveel personen u komt.

Mocht de vaartocht onverhoopt niet doorgaan (door bijvoorbeeld heel slecht weer) wordt u op de hoogte gesteld via de mail.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.