zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Inschrijving Kunstroute Werkendam geopend

11 maart 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Op zaterdag en zondag 20 en 21 april wordt voor de derde keer de Kunstroute Werkendam georganiseerd. De opzet is voor wat betreft de locaties enigszins veranderd. Bij de voorgaande edities was de kunstroute verspreid over alle woonkernen van de gemeente Werkendam. Dat werd over het algemeen als nadelig ervaren.

Werkendam bestaat uit vijf kernen: Dussen, Hank, Nieuwendijk, Sleeuwijk en Werkendam. Besloten is om voortaan per keer één kern uit te kiezen waar de Kunstroute wordt gehouden. Dit jaar is gekozen voor de woonkern Dussen. De gehele route is in een klein uurtje te lopen. Hier komt de tijd bij die doorgebracht wordt bij de kunstenaars. Natuurlijk is de route ook per fiets of auto af te leggen.

De locaties
Als centrum van de route is (hoe kan het ook anders) het kasteel van Dussen gekozen. Hier zullen een aantal kunstenaars zowel binnen als buiten exposeren. Bij mooi weer is er buiten in de kasteeltuin een demonstratie ‘raku-stoken’. Op zaterdag laat Frans Gort in het kasteel zien hoe van was uiteindelijk een bronzen beeld wordt gemaakt.  
Andere deelnemende locaties zijn: Restaurant De Koppelpaarden, Het Wolwinkeltje en de aangrenzende Chocolaterie (met demonstraties), de Katholieke kerk, ‘t Atelier van Elly Walraven, school De Peppel, Atelier Maril Hageman, school De Regenboog, Atelier Jolijn Amesz en Ribbers Fysiotherapie.

Kunst en amusement
Behalve kunstuitingen als beelden, schilderijen, keramiek, sieraden en installaties zullen er het hele weekend optredens zijn van onder andere accordeonvereniging Altena Musica en troubadour Bertan van der Veer. Tevens zijn koren en anderen benaderd om deel te nemen. De organisatoren (Elly Walraven, Adje van Herwijnen-Verschoor, Ton Damen en Marcel Vaandrager) zijn momenteel nog in onderhandeling om op zaterdag een deel van de cast van musical ‘Annie’ naar Dussen te krijgen.

Inschrijven kunstenaars
Kunstenaars die eerder deelnamen zijn reeds benaderd om deel te nemen. Daarnaast wil de organisatie ook andere kunstenaars de gelegenheid geven zich in te schrijven. Het inschrijfgeld is € 35,= en er kan tot en met donderdag 21 maart worden ingeschreven via info@marcelvaandrager.nl . Het uitgangspunt is om alle aanmeldingen te honoreren, waarbij wel geldt ‘vol is vol’. Tevens zal, vanwege de aantrekkelijkheid van de kunstroute, gekeken worden naar de diversiteit van de kunstuitingen. Meldt u dus aan! 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.