donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

ZVDO’74 handhaaft zich na spetterende laatste competitieronde

9 maart 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Zaterdag stond de laatste ronde van de landelijke competitie op het programma. ZVDO’74 is de laatste jaren actief in de C-klasse en is eindigt elk jaar keurig in de middenmoot. De laatste ronde levert altijd een hoop vuurwerk op en dit jaar was dat niet anders. De zwemploeg was maar liefst 70 seconden sneller dan dezelfde ronde vorig jaar. Hiermee is ZVDO’74 zeker van handhaving en zal de ploeg ook volgend jaar weer in deze klasse uitkomen.

Bij de jongste meisjes zorgden Marit Westerlaken, Kristy Elshout, Natasja van Eldik en Danine Besselink voor sterke resultaten op zowel de 50m vlinderslag als de 100m vrije slag. Marit wist zelfs op de 50m vlinderslag een nieuw clubrecord te vestigen. De jongens konden natuurlijk niet achterblijven dus zorgde Geert van der Garde, Mitchell van der Mooren en Damian van Andel voor de punten.

Tijdsverbetering
Een leeftijdsklasse hoger verpulverde Tessa den Dekker haar persoonlijk record op de 200m vrije slag met maar liefst 25 seconden. Ook de 100m schoolslag leverde weer een tijdsverbetering op. Voor Kirsten van Giessen en Constance van Houwelingen waren er ook goede tijden op deze afstand, waarbij Constance een flinke tijdsverbetering op de 200m vrije slag kon noteren.

De jongens hadden het wat lastiger deze middag en wisten helaas niet zulke grote tijdsverbeteringen neer te zetten. Sven Westerlaken, Jeffrey van der Mooren en Jetse Brienen waren succesvol op de 100m schoolslag. Jeffrey, Jetse en Benjamin van Leeuwen wisten ook nog iets van hun tijd te halen op de 200m vrije slag.

Renske den Dekker, Lisanne van Giessen en Anne de Fijter gingen van start op de 100m rugslag en de 100m schoolslag. Helaas wist alleen Anne een persoonlijk record te noteren op de 100m schoolslag. Op de overige afstanden bleven de dames net boven hun inschrijftijd steken. De jongens in deze leeftijd waren ook niet echt succesvol. Alleen Bram van Bergeijk wist zijn tijd op de 100m schoolslag aan te scherpen.  Op de 200m rugslag wist Anouck Oppenhuizen een scherpe eerste tijd te noteren. Kelly Hoegee liet zien weer enigszins op de weg terug te zijn met een redelijke tijd op de 100m vrije slag. Jan Willem Vaneker wist zijn eigen clubrecord op de 200m rugslag met een seconde aan te scherpen. Op de 100m vrije slag bleef hij, samen met Bastiaan van Muyden en Jelle Sterkenburg, net boven de magische grens van 1 minuut steken.

Nipt
De dames en heren hebben over het algemeen een vrij pittig programma af te werken met onder andere de 200m wisselslag en de 200m vlinderslag. Met name de dames maakte indruk deze middag. Zo zorgde Petri Velthuis en Robina Hoegee voor flinke tijdsverbeteringen op de 200m vlinderslag. De 200m wisselslag leverde redelijke tijden op. Yacintha Oppenhuizen verbaasde zichzelf met behoorlijke tijden op de 50m vrije slag en de 100m rugslag. Ook bij de heren tevreden gezichten bij Gert Jan den Dekker en Wim Crielaard. Beide zette een sterke race neer op de 200m vlinderslag. Ook Iwan Elshout (200m wisselslag en 50m vrije slag)en Arnold Bok (50m vrije slag) wisten een persoonlijk record te zwemmen.

Op de afsluitende estafettes liet ZVDO’74 zien niet onder te doen voor de twee tegenstanders uit de B-klasse. Sven Westerlaken, Jeffrey van der Mooren, Yulian Oppenhuizen en Bram van Bergeijk verbeterde hun inschrijftijd op de 4x50m vrije slag. Hiermee eindigde ze nipt achter de andere twee ploegen. De meisjes zorgde voor een flinke verrassing door een bijzonder sterke race op de 4x100m wisselslag. Kirsten van Giessen, Natasja van Eldik, Lisanne van Giessen en Tessa den Dekker verpulverde hun inschrijftijd en pakte bovendien een tweede plaats. Hun eindtijd is ook nog goed voor directe plaatsing voor de Brabantse Zomerkampioenschappen welke in mei gehouden zullen worden.

De komende dagen zullen alle uitslagen bekend worden en zal blijken op welke plaats ZVDO'74 terecht is gekomen.

 

Lees meer over:

zwemmen ZVDO'74
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.