Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Inbrekers in de kijkert: nachtelijke inbraak in Veen staat op video

8 maart 2013 (door AalburgNet)

VEEN - Vannacht tussen 03.00 en 03.30 uur verschaften onverlaten zich toegang tot een afgesloten schuur vanwaaruit 50cc Scooterparts zijn handel drijft. De schuur staat achter een woning aan de Nieuwstraat in Veen. Een camera registreerde de inbraak.

De daders haalden op proffesionele wijze het slot uit de toegangsdeur en braken een binnendeur open. Mike Meijden van 50cc Scooterparts: 'Het is raak de laatste tijd als je hoort en leest wat hier in de buurt gebeurt. Ik ben zo kwaad en hoop maar dat de daders gevonden worden. Wie weet zijn het wel dezelfde die hier in de omgeving bezig zijn.'
Dat het niet om een toevallige inbraak gaat valt af te leiden uit het feit dat de daders bivakmutsen bij zich hadden. Beiden kwamen bloothoofds het erf op, zagen de camera, liepen weg en keerden terug mét bivakmuts. De camerabeelden tonen vervolgens twee mannen die - met zaklamp - in alle rust de schuur doorzoeken. Volgens de eigenaar van 50 CC Scooterparts waren de mannen op geld uit. De sooters hebben ze laten staan. Naast de gemaakte schade is uit de schuur enkel een kistje met diverse materialen verdwenen. Mogelijk was er nog een betrokken bij de inbraak. Een buurman hoorde rond genoemde tijd een auto horen draaien aan het einde van de straat. Meijden hierover: 'Waarschijnlijk heeft een derde man op de uitkijk gestaan.'

Aangifte
Van de inbraak is nog geen aangifte gedaan. Wel melding. De politie adviseert dat de eigenaar naar Oosterhout komt om daar de aangifte af te handelen. 'De reden dat de politie niet komt is dat de inbraak is gepleegd in een schuur achter de woning', aldus Mike Meijden. De camerabeelden gaat hij monteren en zet deze, als ze klaar zijn, op YouTube. Hoe meer ruchtbaarheíd, hoe beter, vindt hij.

Signalement
De twee daders waren lang, droegen lichte trainingsbroeken met daarop een soort ski-jas met capuchon (één jas heeft een donkere baan op de schouders) en uit de camerbeelden blijkt dat het gaat om blanke mannen.

Beelden
Mike Meijden stuurde de redactie van Aalburg.net ook de gemaakte camerabeelden... Hij deed dit in de hoop dat iemand misschien een van de daders zou herkennen. Meijden: 'Een fractie van een seconde is er een dader zonder bibakmuts te zien. Wie herkent deze man?'

  • KLIK hier voor de beelden van de bewakingscamera...
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.