woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Marianne Vos snelste in Dwingelo

7 maart 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Dat Marianne Vos een veelzijdig wielertalent is, was natuurlijk al bekend. Toch verlegt ze nog steeds haar grenzen. Vos is net twee dagen terug van haar eerste mountainbikewedstrijden sinds 2005, waarbij ze drie op vier scoorde. Donderdagmiddag was de Olympisch- en wereldkampioene weer de beste in haar eerste wegwedstrijd van het seizoen, de Drentse Acht. Ze versloeg in Dwingeloo in de massasprint twee andere snelle rensters, Giorgia Bronzini en Emma Johansson met ogenschijnlijk gemak. Met dank aan de Amerikaanse kampioene Megan Guarnier, die haar kopvrouw in de finale zeer goed bij stond.

De overwinning is natuurlijk bijzonder zo kort na een zwaar trainingskamp op Cyprus en nota bene in een andere discipline. Maar de winst krijgt nog meer karakter door andere cijfers. Het was Vos' elfde overwinning in de laatste twaalf wedstrijden. En nog specialer, twaalf wedstrijden in vier disciplines. De serie begon op 30 december bij het NK baan, toen ze samen met Roxane Knetemann de nationale titel in de koppelkoers veroverde. Daarna pakte ze zes veldrit-zeges op rij, inclusief de wereldtitel. Afgelopen weekend begon ze haar mountainbike-missie met één 'missertje', ze werd tweede in de proloog van de driedaagse etappekoers, maar daarna ging het weer gewoon door. Drie machtige overwinningen op rij. Donderdag volgde weer winst op de weg.

Kasseienstrook
Ploegleider Koos Moerenhout zag de overwinning van zijn kopvrouw van ver aankomen. "De koers was vrij gesloten. Er was wel een aanval van drie rensters, maar die pakten niet meer dan veertig seconden. Dat werd nooit gevaarlijk. Wij wisten, dat we met Marianne in de massasprint een sterke pion hadden. Kort voor de finish was nog een kasseienstrook, maar daar heeft de ploeg, met name Megan Guarnier, heel goed werk verricht", aldus Moerenhout. In de spurt was Vos vervolgens oppermachtig. Moerenhout lachend: "Tja, ze gaat gewoon door. Cross, mountainbike of op de weg. Het maakt nu kennelijk niets uit." (Rabosport)

Lees meer over:

Marianne vos Meeuwen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.