woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Landelijke iScout games in Sleeuwijk succesvol

6 maart 2013 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Bij de landelijke i-scout wedstrijd moeten scouts reisvragen op internet beantwoorden. Scouting Altenagroep ging afgelopen zaterdag dus flink aan de spreekwoordelijke bak. Om uberhaupt te kunnen reizen moesten er verschillende opdrachten gedaan worden. Zaterdagavond waren stafleden, plusscouts en jeugdleden aanwezig in het Troephuis om samen de klus te klaren.

De reis begon. De groep was in tweeën gedeeld en de mensen van de doe-opdrachten gingen op pad. Er werd een appelboom gemaakt in de supermarkt, waar ook i-scoutijsjes in het vriesvak voorbij kwamen, er was een highrope parcours in het dorp, een badkuip boven een vuur en vijf auto's die via de verkeerde kant de straat inkwamen. Aldus enkele opdrachten die door de scouts uitgevoerd moesten worden.

Druk
Ondertussen werd er door de andere groep gezocht naar de verschillende plaatsen die via internet bezocht moesten worden, zoals de hoofdstad van het kleinste land van het Nederlands Koninkrijk, de plaats waar de H en M een trainingscentrum heeft, verschillende songteksten die verwezen naar steden. Kortom, ook de zoek-ploeg had het druk.

De sfeer was goed en de onderlinge samenwerking verliep prima. Om 23.00 uur was het Game Over en werd gewacht op de uitslag. Scouting Altena
eindigde op de 27e plaats uit 182. Een prima prestatie om trots op te zijn. Volgend jaar doen de Sleeuwijkse Scouts zeker weer mee, klonk het door he Troephuis. (Foto Scouting Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.