donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Donaties Zambia-project halfweg

4 maart 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In de laatste nieuwsbrief laat de Zambia werkgroep weten blij te zijn met de goede voortgang van de acties. Er is inmiddels tienduizend euro binnen, maar dat moeten er twintig worden.

De zomer van 2013 wordt voor deze groep bijzonder. Via World Servants hopen de jongeren naar Zambia, Miloso, te gaan. Vanuit Werkendam zijn dat : Rens van der Wiel (19), Pjotr Top (17), Albert Vink (20), Janneke Rousse (18), Janine van der Stelt (19), Krista Baggerman (19) en Willemiek Verboom (17), en ons nieuwe teamlid Marenka de Ruiter (15). Zij zullen onderdeel uit maken van een groep van ongeveer dertig personen.

Miloso
World Servants heeft sinds 2002 in het dorp Miloso bij meerdere projecten geassisteerd. Sindsdien is er al veel veranderd. Er zijn klaslokalen gebouwd waardoor er nu een basisschool is. De dichtstbijzijnde high school is nu ruim 20 kilometer van Miloso verwijderd. Veel ouders kunnen het zich niet veroorloven om hun kinderen in het gastenverblijf bij de high school te laten verblijven. Dit, in combinatie met de grote afstand, maakt het voor de kinderen uit Miloso en omgeving onmogelijk om verder te studeren na de basisschool. "Daarom gaan wij met World Servants een high school in Miloso bouwen. Miloso ligt centraal in het district en hierdoor een ideale plek om een high school te realiseren!"

Sponsoring
"Wij hopen te gaan bouwen, bouwt u mee door een steentje bij te dragen?! Voor een project is veel geld nodig. Dit om onder andere de materialen te bekostigen. Als groep moeten we een bedrag van maar liefst € 20.000,- ophalen. Wij willen u daarom vragen of u ons wilt ondersteunen? Als u ons wilt helpen, en uiteindelijk niet alleen ons, maar ook de mensen in Zambia, dan kunt u uw bijdrage overmaken naar: 3035.64.466 t.n.v. World Servants o.v.v. ZA113 Merwede.

Meer info? Kijk dan op: www.zambiaws.nl

Lees meer over:

World Servants zambia miloso
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.