donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

Turnster Lisa den Hartog plaatst zich voor toestelfinale

4 maart 2013 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Lisa den Hartog heeft zich afgelopen zaterdag tijdens de regiokampioenschappen voor de 6e en 7e divisie in Oudheusden, geplaatst voor de toestelfinale op het toestel brug. De jonge turnster, van vereniging C.G.V. Andelo uit Giessen, turnde boven verwachting goed.

Het eerste toestel waarop Lisa uitkwam was vloer. Hier liet ze zien dat zij nu de overslag volledig beheerst. Ze behaalde een goede 12.150  op dit toestel. Na vloer was sprong aan de beurt. Een toestel waar Lisa erg tegenop ziet. Toch turnde zij twee keer een goede sprong en werd ze hiermee elfde op het toestel.

Spanning
Op het toestel brug liep de spanning behoorlijk op. Een prachtige oefening met een 12.050, zorgde voor een 3e plaats in de tussenstand. Maar het toestel balk, dat meestal de grootste beslissing in de eindstand maakt, moest nog komen. Lisa is hierop nog niet zeker genoeg, maar behaalde wel alle bonuspunten. Toch waren de punten niet genoeg voor een medaille.

Lisa werd uiteindelijk zevende in een deelnemersveld van 32, wat als zeer goed mag worden gezien. Daarnaast heeft Lisa zich geplaatst voor de toestelfinale op het toestel brug en staat zij als eerste reserve op het toestel vloer. Op 8 juni 2013 mag zij daar haar brugoefening nogmaals laten zien.

Lees meer over:

Andelo g
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.