zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Pieter Duijzer in column: 'De burger is de dupe bij samenvoegen'

2 maart 2013 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Pieter Duijzer, ondernemer uit Veen, publiceert op Aalburg.net een column. Daarin stelt hij dat bij het samenvoegen van de dree gemeenten in ieder geval de burger de dupe is. Zowel op Aalburg.net, Werkendam.net en Woudrichem.net loopt een peiling mee. Watr vindt u: voor of tegen. Of maar laten zoals het is?

Hieronder een frase uit de column van Pieter Duijzer: "De berichten verschijnen steeds vaker in de media: Gemeente Aalburg gaat samengevoegd worden met Woudrichem en Werkendam om zo Gemeente Altena te gaan worden. ‘Het is nog niet zover’, zegt u wellicht. Als u de tendens echter volgt, komt het steeds dichterbij, schijnbaar zonder al te veel tegengas. Pas de laatste dagen is er wat onrust ontstaan omdat er wat grotere stappen gezet werden. Een rapport dat meldt dat grotere gemeenten efficiënter en dus goedkoper werken (zonder daarbij het rapport te noemen waarin het tegendeel bewezen wordt), de ondernemingsraden van de drie gemeenten zijn voor, het voorstel om de optie ‘zelfstandig blijven’ te schrappen, etc. etc. U komt het logo steeds tegen, zodat u er alvast aan kunt wennen. Het nieuws is steeds positief ten opzichte van één Altena, de publieke opinie wordt niet of nauwelijks meegenomen. Het lijkt wel of de beslissing al genomen is, het moet alleen nog ‘verkocht’ worden aan de burgers….

Lees hier de hele column van Pieter Duijster...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.