vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Week van kunst en cultuur voor Rivas-klanten in Altena

1 maart 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Thuiszorgcliënten van Rivas Zorggroep in het Land van Heusden en Altena worden vanaf 11 maart verrast met kunst en cultuur. Tijdens de themaweek ‘Kunst en cultuur’ gaan thuiszorgmedewerkers hier op uiteenlopende manieren samen met de cliënten mee aan de slag; met gedichten, aandacht voor kunst en ouderwetse lekkernijen.

Rivas verleent haar zorg volgens de principes van Planetree. ‘Daarbij gaat het om mensgerichte zorg waarbij we de wensen en behoeften van onze cliënten als uitgangspunt nemen’, vertelt Gerrie ’t Lam, teamleider thuiszorg bij Rivas. ‘Aandacht voor kunst en cultuur speelt daarbij een belangrijke rol. Literatuur, poëzie, kunst en muziek zijn voor veel mensen een welkome aanvulling op het bestaan van alledag. Mensen kunnen zich hierin verliezen, waardoor zorgen, ziekte en pijn even naar de achtergrond verdwijnen.’

Anders
De aftrap van de week is op maandag. Dan ontvangen alle cliënten van de medewerker een gedicht. Vanaf die dag is er elke dag iets anders voor cliënten. ‘Vanaf dinsdag kunnen cliënten een eigen kunstvoorwerp laten fotograferen en hun verhaal hierbij vertellen. Deze foto’s en verhalen bundelen we in een mooi boek; voor en door cliënten’, vervolgt Gerrie. ‘Om ook aandacht te besteden aan cultuur en tradities kunnen cliënten donderdag genieten van ouderwets snoepgoed. De week sluiten we af met het rond laten gaan van een poëziealbum waarin iedereen zijn/haar gedicht kan schrijven. Medewerkers zijn daar nu al druk mee bezig en we hopen dat hun bijdrage inspiratie biedt voor cliënten.’

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.