donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Genomineerde Duizendpoot in de bloemetjes

25 februari 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Kadoshop de Duizendpoot werd door Ondernemersvereniging (OV) Aalburg gezellig in de bloemetjes gezet. Onderneemster en 'duizendpoot' Annemarie Arendse was onlangs lid geworden en daar hoorde een bloemetje bij. Ieder nieuw lid krijgt van OV Aalburg  een welkomstboeket, maar bij tijd en wijle wordt een nieuw lid verrast door een bos aan de (winkel)deur. Om die reden toog secretaris Pieter Duijzer naar Herrebeugel 14 in Wijk en Aalburg om aldaar een vers - en fraai - boeket van Mikado Bloemdecoraties te overhandigen. Annemarie bleek volledig verrast door de aardige geste van de collega-ondernemers.

Eenmaal binnen bleek de 'vrouw met 1001 woonideeën' een enthousiaste persoonlijkheid die keihard werkt om haar winkel (weer) naam en faam te geven. Op het adres aan de Herrebeugel runt zij haar alleraardigste, sfeervol ingerichte winkeltje met duizendenéén dingen. Klanten kunnen door de voordeur, maar achterom is de officiële toegang tot de trendy en knusgezellige kadoshop.

Sfeer snuiven
De bezoeker vindt op een kleine 40 vierkante meter een keur aan klassieke, moderne, brocante, landelijke, handgemaakte en natuurlijke spullen. Het assortiment is buitengewoon groot en varieert van cadeau's tot woonaccesoires en zelfs klein meubilair wordt te koop aangeboden. Wie interesse heeft moet gewoon een keer zelf gaan sfeer snuiven en zal tijdens die ontdekkingstocht van alles (en meer...) tegenkomen. Rondkijkend zien je ogen manden, bloempotten, vazen en kransen. tussen al het uitgestalde vallen ook lantaarns en lampen te ontwaren. De neus wordt geprikkeld door geurzakjes- geurkaarsen en scentchips.

Beurs
Annemarie is een gedreven ondernemer. Dat mag ook blijken uit haar initiatief om drie dagen naar de beurs te gaan in Utrecht: Webshop till you drop. Van 8 tot en met 10 maart staat de Aalburgse duizendpoot in de Jaarbeurs en maakt dan onderdeel uit van de hippe trendy locatie aldaar. De expo heeft het thema New York en brengt op de beursvloer die dagen de leukste, hipste en meeste originele (web)shops bij elkaar.  'Dat is de reden dat er hier nu allerlei dozen staan. Ik ben hard aan het inpakken. Het is hartstikke leuk om te doen en je ontmoet tijdens de beurs veel mensen. Mijn winkeltje moet en beetje gaan lopen!', grinnikt ze.
En passant brengt zij de koffie binnen en praat gestaag door: 'Heb je mijn nieuwe webshop gezien?' En zonder het antwoord af te wachten klinkt het, met gepaste trots: 'Helemaal zelf gebouwd.' Annemarie legt uit dat zij naast de verkoop in haar winkel (achterom dus...) ook een webshop runt.

'Leukste winkel'
De strak in het grijs gestoken webstek biedt, net als de winkel, een enorm assortiment. Ook hier een ware uitstalling van geurige en kleurige "little hotties" ('Een rage op dit moment. Helemaal trendy.') klokken, spiegels, kapstokken en haakjes. Verzin het maar, de Duizendpoot heeft het en zo niet dan regelt Annemarie dat voor haar klanten.

Wat weinigen zullen weten is dat de (inspirerende) Duizendpoot ook volop in de race is voor de titel: de leukste winkel van Aalburg (en als het kan van Nederland...) Stemmen kon tot de 26e februari. Annemarie: 'De titel 'De leukste winkel van Aalburg" hebben we gewonnen. Wij gaan door naar de provincieronde.' Wie  stemmen wil: dat kan HIER doen.

En wie de Duizendpoot in Aalburg nog niet kent, moet tenminste één keer naar de Herrebeugel. 'Vaker mag ook!', lacht Annemarie die uitlegt dat het assortiment groot blijft en regelmatig aangevuld wordt. 'Mijn winkel moet propvol blijven.' Inderdaad zijn dat redenen genoeg om te gaan shoppen bij 'de leukste winkel van Aalburg.' Live óf virtueel... (Bij de foto's: Boven - de knusgezelige winkel (achterom). Onder - Annemarie achter haar webshop met koffie en bloemen van OV Aalburg. - Foto's en tekst Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.