woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

ZVDO’74 sterk op lange afstanden bij limietwedstrijd

25 februari 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Vanuit ZVDO'74 uit Wijk en Aalburg namen diverse zwemmers het afgelopen weekend deelg aan een limietwedstrijd in Veldhoven. Tijdens deze wedstrijd stonden er diverse lange afstanden op het programma waarmee de zwemmers zich nog konden plaatsen voor de Brabantse Langeafstandskampioenschappen in maart. ZVDO’74 liet in ieder geval ook over een lange adem te kunnen beschikken. Diverse zwemmers wisten zich nog te plaatsen en vele persoonlijke records werden aangescherpt.

Renske den Dekker opende de wedstrijd met een ijzersterke race op de 800m vrije slag. Vorig seizoen werd ze nog tweede van Brabant op deze afstand en ook nu liet ze zien een goede kanshebber op eremetaal te zijn. Haar inschrijftijd werd met maar liefst 20 seconden aangescherpt en ook haar eigen clubrecord moest eraan geloven. Vrijwel meteen daarna stond ook de 200m vrije slag nog op het programma. Ondanks een zware 800m wist ze ook hier een goede tijd neer te zetten.

Op de 200m schoolslag zwom Tessa den Dekker weer sneller dan vorige week. Haar eindtijd bleek ook nog eens ruim onder het limiet voor de Brabantse te zijn. Daarnaast ging ze ook nog van start op de 400m wisselslag. Deze afstand had ze nog nooit gezwommen maar dat was niet te merken. In een keurige race wist ze een goede tijd neer te zetten.

Tekort
Ook Lisanne van Giessen, Diandra van Houwelingen en Petri Velthuis gingen van start op deze afstand. Lisanne kwam helaas net tekort voor een startbewijs op de Brabantse. Diandra wist haar inschrijftijd met een paar seconden aan te scherpen. In dezelfde serie zorgde ook Petri voor een persoonlijk record en hiermee mag ook zij starten op de Brabantse komende maand.

Sven Westerlaken en Bram van Bergeijk gingen na een goede race op de 200m vrije slag ook nog van start op de 1500m. Het eerste gedeelte van de race ging gelijk op. Daarna nam Sven het heft in handen en wist zijn voorsprong iets uit te bouwen. Uiteindelijk verpulverde beide heren hun snelste tijd ooit. Sven gaat met zijn eindtijd in ieder geval een rol van betekenis spelen bij de Brabantse.  Bram kwam helaas net tekort voor een startbewijs. Ook Jeffrey van der Mooren ging op de langste afstand van start. Door griep had hij de afgelopen week niet kunnen trainen en ook nu was hij nog niet fit. Desondanks wist hij een keurige race af te leveren waardoor ook hij zijn tijd wist te verbeteren.

Race
Volgende week zaterdagavond organiseert ZVDO’74 de jaarlijkse 3 uur en 33 minuten race. Een week later staat de laatste competitieronde op het programma.

Lees meer over:

zwemmen ZVDO'74
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.